Melbourne reuneix experts internacionals en el Congrés Mundial del Càncer

Des del 3 fins el 6 de desembre té lloc a Melbourne el Congrés Mundial del Càncer que reuneix els màxims líders mundials en la lluita per controlar el càncer, metges, professionals, organismes governamentals i ONG, investigadors i científics en salut pública.

Congrés Mundial del Càncer a melbourne

 

La UICC patrocina aquest Congrés Mundial del Càncer amb caràcter biennal, el qual se centra en la transformació dels coneixements més recents en les estratègies per avançar en les investigacions i els tractaments contra el càncer. El Congrés té cinc temes: detecció de càncer i tractament, la salut pública (prevenció i educació), supervivència i cures de suport, capacitat de les entitats que lluiten contra el càncer i tabac i càncer. Els dos darrers congressos es van celebrar a Shenzhen (Xina) el 2010, i a Montreal, (Canadà), el 2012.

A Melbourne, els experts decideixen passos importants sobre les pautes clíniques associades a les proves del càncer de pròstata amb l’objectiu de maximitzar els beneficis i reduir els perjudicis associats a la prova d’aquest tumor, el segon càncer més comú en homes, a nivell mundial.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) també ha presentat una nova guia per a la prevenció i el control del càncer de cèrvix o coll d’úter en la qual, entre altres qüestions, recomana reduir a dues dosis la vacunació contra el virus del papil·loma humà (VPH) en nenes de 9 a 13 anys, després de demostrar-se que aquesta pauta és igual d’eficaç que l’actual dosi de tres.

Si es ratifiquen totes aquestes proves, s’espera que contribueixin a formar part de l’opinió internacional i es consolidin aquestes pràctiques clíniques.