L’Oncogravel d’Oncolliga Girona recapta 34.158,46 euros

Èxit de participació en la primera edició de l’Oncogravel, el nou repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós i l’empresa Gran Fondo Community.

Un total de 49 equips d’entre 4 i 6 ciclistes (270 participants en total) han pres la sortida aquest matí a Palamós amb l’objectiu de pedalar per la millor de les causes: recollir fons per ajudar els malalts de càncer i les seves famílies. Els diners recollits, 34.158,46 euros, es destinaran a finançar els serveis assistencials que l’Oncolliga ofereix a les persones afectades per la malaltia i els seus familiars, amb l’objectiu de millorar el seu benestar físic i emocional.

El centre neuràlgic de la prova s’ha situat al municipi de Palamós, on aquest cap de setmana s’ha celebrat el Palamós Outdoor Sports Festival. Amb aquest punt de partida, la cursa ha transcorregut per pistes de les comarques del Baix Empordà, el Gironès i la Selva ideals per a la pràctica d’aquest esport. Els participants han pogut triar entre dos itineraris: un de 235 quilòmetres i un altre de més curt, d’aproximadament 124 km. La cursa més llarga constava de sis trams i la curta de quatre i al final de cada tram hi havia punts de control i avituallament atesos per grups de voluntaris.

Els equips d’Oncogravel estan formats per entre quatre i sis ciclistes que poden fer relleus entre ells, si bé sempre n’hi ha d’haver com a mínim quatre en ruta. L’objectiu dels organitzadors és que sigui un repte apte per a tothom, per aquesta raó els recorreguts no presentaven grans exigències tècniques i han estat dissenyats perquè fossin aptes per a tot ciclista que tingui una bona condició física.
L’equip Lloret Oncobike Jurassic World ha estat el primer a acabar la cursa curta, amb un temps per sota de les 6 hores. Per la seva banda, els Quetzal Sportwear han estat els primers classificats de la cursa llarga, amb un temps per sota de les 10 hores. La resta d’equips s’espera que vagin arribant al llarg d’aquesta tarda, amb les 10 de la nit com a hora màxima.

Per poder participar en aquest nou repte solidari els equips han hagut de fer un donatiu mínim de 400 euros a la Fundació Oncolliga Girona, una entitat que treballa des del 1996 per millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer i les seves famílies a través de diversos serveis assistencials: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, marxa nòrdica terapèutica o assessorament en nutrició i en sexologia, entre d’altres.

Font: Ajuntament de Palamós i Oncolliga Girona