L’Institut Català d’Oncologia s’alia amb la Fundació City Cancer Challenge per millorar la qualitat de l’atenció oncològica en el món

L’Institut Català d’Oncologia ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació City Challenge, en el que també hi participa l’Hospital del Mar, que té com a objectiu incrementar l’accés a una atenció oncològica de qualitat en les ciutats que formen part d’aquesta xarxa. Aquest acord també recull les principals línies estratègiques i àrees de col·laboració entre ambdues institucions i cal destacar la formació en oncologia radioteràpica, cures en infermeria entre d’altres.

191105-Conveni-City-Cancer-Challenge.jpg_1450108916

La directora general de l’ICO, Candela Calle, ha explicat la importància d’aquesta aliança per l’ICO com una molt bona oportunitat per a donar a conèixer l’impacte i la feina que es realitza a l’ICO, a més, ha destacat que “en l’educació del càncer de cèrvix i úter i ens permetrà expandir el nostre coneixement a altres països i impactar en la vida de molts pacients de càncer”.

Cali i Asunción seran les primeres ciutats que es beneficiaran d’aquest intercanvi
Cali (Colòmbia) i Asunción (Paraguai) seran les primeres ciutats en rebre recolzament de l’ICO i l’Hospital del Mar. Com a part de la metodologia del treball, la Fundació City Challenge, amb més de 200 professionals de la salut de totes les especialitats i 15 institucions sanitàries del sector públic i privat, d’ambdues ciutats, i van identificar com un dels reptes principals la manca d’enfoc multidisciplinar en l’atenció oncològica i la necessitat de crear guies de maneig clínic adaptades als recursos de cada ciutat.

Per aquest motiu, un equip de metges i especialistes d’ambdues ciutats estaran aquesta setmana a Barcelona per rebre recolzament tècnic i formació adaptada a les seves necessitats. La visita s’emmarca dins del projecte global anomenat “Increment d’accés a una atenció oncològica de qualitat”. Cal destacar que aquests equips han estat treballant amb la Societat Americana d’Oncologia Clínica (ASCO) i la Societat d’Infermeria Oncològica (ONS) i, pròximament, ho faran els especialistes de l’Associació Americana de Patòlegs Clínics (ASCO).

Què és la City Cancer Challenge Foundation?
La Fundació City Cancer Challenge està construint la comunitat global de ciutats amb les que, a través de la innovació, treballa per a millorar l’atenció oncològica desenvolupant solucions equitatives, sostenibles i de qualitat. Amb un enfocament basat en dades, s’identifiquen les necessitats cal·lus de les ciutats i mobilitza als socis adequats per tal de donar-li resposta.

La Fundació va néixer l’any 2017 de la mà de la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) i des del mes de gener de l’any 2019 opera com una fundació independent.