L’ICO present a la jornada ‘El càncer de tu a tu’

Un bon nombre de professionals de l’ICO van estar presents a la jornada ‘El càncer de tu a tu’ ahir a l’Auditori Barrades de l’Hospitalet de Llobregat. Organitzada per l’IDIBELL, el Programa de Recerca Oncobell i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, ha estat adreçada a pacients, familiars, associacions d’afectats i a públic en general.

DneeOkZX4AIvZJI.jpg-large

El principal objectiu d’aquesta jornada ha estat el de divulgar la recerca biomèdica del càncer que realitzen totes les institucions reunides al Campus Bellvitge (Institut Català d’Oncologia-IDIBELL-Hospital Universitari de Bellvitge i la Universitat de Barcelona).

La sessió es va dividir en quatre taules rodones (Viure amb el càncer, compartir-lo; Apropa’t, acompanya; Implica’t, mobilitza’t; Actua, col·labora) en les que hi van intervenir, entre d’altres, representants d’associacions i federacions que agrupen pacients i lluiten contra el càncer com són l’AECC-Catalunya, GEPAC, FECEC, Alba Pérez, Vialdecans contra el Càncer, AFALynch, DACMA), professionals de la clínica i l’acompanyament de pacient (com Pallapupas, pallassos d’hospital), i també diversos pacients i familiars d’afectats, com l’exrector de la Universitat de Lleida, Joan Vinyes, o la filla de Mey Hofmann i actual directora de l’Escola d’Hosteleria, Silvia Hofmann.

Cal destacar que, a cada taula, hi havia un representant de l’ICO i que la benvinguda la va fer el cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO l’Hospitalet, Ramon Salazar. Així doncs hi van participar el cap d’Oncologia Radioteràpica de l’ICO l’Hospitalet, Ferran Guedea; la directora de cures corporativa de l’ICO, Tàrsila Ferro i la cap d’Hematologia Clínica de l’ICO, Anna Sureda. En la taula de la clausura hi va estar present el director assistencial de l’ICI, Jordi Trelis, en representació de la directora general, Candela Calle.

Aquesta jornada ha estat el tret de sortida del 1er Simposi Internacional Oncobell (que se celebra el 20 i 21 de setembre) que vol compartir i difondre la tasca d’excel·lència d’un dels programes de recerca en càncer de l’IDIBELL, el Programa Oncobell, que coordina el cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO l’Hospitalet, Ramon Salazar.