L’ICO participa en un assaig clínic sobre una vacuna contra el VPH per a la prevenció d’infecció oral en homes adults

Des del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l’ICO, amb la col·laboració de l’IDIBELL, i promogut per Merck Sharp & Dohme (MSD), comença un nou assaig multicèntric internacional amb l’objectiu de determinar l’eficàcia de la vacuna contra el Virus del papil·loma Humà (VPH) en la prevenció d’infecció oral en homes adults. L’estudi està obert a homes d’entre 20 i 45 anys, els quals se’ls vacunarà front al VPH. Hi poden participar tant professionals de la institució com familiars i/o coneguts que compleixin aquests requisits entre d’altres.

virus-papiloma-humano-hombres

Si voleu participar, teniu qualsevol dubte o voleu saber més detalls d’aquest assaig, només cal que us poseu en contacte amb l’equip investigador a través del correu vacunavph@idibell.cat o al telèfon mòbil 603 772 971 (també per WhatsApp o SMS).

Una vacuna provada i que pot prevenir la infecció oral en homes adults
Les infeccions orals causades pel VPH poden provocar tumors de cap i coll, sobretot d’orofaringe. L’objectiu de l’estudi és veure com aquesta vacuna podria ajudar a prevenir les infeccions orals per VPH.

Cal destacar que aquesta vacuna ja ha estat àmpliament utilitzada per a la prevenció de la infecció anogenital per VPH i de les seves malalties associades i que la seva seguretat ha estat provada en multitud d’estudis previs.
Podeu trobar més informació en el document adjunt.