L’ICO ofereix visites als seus laboratoris per apropar la recerca a la ciutadania

L’institut Català d’Oncologia organitza visites als laboratoris ProCure dins el programa #Openlab amb l’objectiu d’apropar i donar a conèixer a la ciutadania els projectes de recerca i l’equip d’investigadors que hi formen part.

open-lab-ICO-Procure

ProCURE és un programa de recerca de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) per donar resposta a un dels problemes principals en la lluita contra el càncer: la manca de resposta terapèutica o aparició de resistència al tractament. Com a centre monogràfic i integral del càncer a Catalunya, l’objectiu de l’ICO amb aquest nou programa és el de reduir considerablement l’impacte sanitari de la malaltia.

Per comprendre el fenomen de la resistència amb garanties d’èxit, és a dir, amb la possibilitat de traslladar els resultats de recerca cap una millora de l’assistència i tractament del pacient, calen equips de treball multidisciplinaris.

ProCURE neix amb aquesta finalitat i està format per 10 grups de recerca en un context hospitalari de referència al nostre país. ProCURE estudia tots els tipus de càncer que apareixen de forma més freqüent així com altres tipus relativament menys comuns però que pel seu impacte clínic i/o manca de solucions terapèutiques efectives requereixen d’una millora en el seu coneixement.

Les línies de recerca inclouen la investigació dels mecanismes de resistència a la quimioteràpia (per exemple l’ús del cisplatí en càncer d’ovari) i teràpies “dirigides” (per exemple, l’hormonoteràpia en càncer de mama o l’angiogènesi en tumors renals). Així també ProCURE avalua noves estratègies terapèutiques basades en la immunoteràpia i el metabolisme cel·lular.

El programa #Openlab dóna l’oportunitat de conèixer aquests laboratoris. Per apuntar-se a les visites només cal enviar un correu electrònic a openlab@iconcologia.net o trucant al telèfon 93 260 79 52.