L’ICO i el VHIO organitzen el debat: ‘Cancer Therapeutic Resistance. Progress and Perspectives’

Aquesta jornada B-Debate té per objectiu discutir i millorar la recerca contra la resistència dels tumors als tractaments.

cancer debat

Els propers 7 i 8 d’abril se celebrarà al CosmoCaixa de Barcelona les jornades B-Debate coorganitzades per l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). Sota el títol ‘Cancer Therapeutic Resistance. Progress and Perspectives’, les jornades tenen per objectiu discutir i millorar la recerca contra la resistència dels tumors als tractaments.

El debat reunirà a experts nacionals i internacionals, investigadors bàsics, traslacionals i clínics que treballen en diversos aspectes de la teràpia del càncer, professionals de la indústria, representants de l’àmbit de les polítiques públiques de salut i la recerca, i també estarà obert a la participació d’associacions de pacients i a persones que tinguin interès en conèixer els darrers avenços en aquest camp.

Per apuntar-vos podeu fer-ho clicant aquí.

Cancer Therapeutic Resistance
La resistència terapèutica és el principal fenomen que impedeix la curació del pacient oncològic. Malgrat els gran avenços assolits en els últims anys són pocs els exemples de translació clínica dels resultats contra els fenòmens de la resistència.

L’existència d’aquest problema fonamental en oncologia s’explica per diferents motius: la complexitat de cada tipus de càncer, la manca de perfils moleculars precisos o personalitzats que puguin predir el benefici i/o resistència a una teràpia concreta, l’evolució de les cèl·lules canceroses sota pressió terapèutica, o la diversitat de models pre-clínics, entre d’altres.