L’ICO estrena vuit butaques gràcies al donatiu d’Oncolliga

L’ICO Girona ha estrenat vuit butaques per a pacients i acompanyants gràcies al donatiu fet per la Fundació Oncolliga Girona per un valor de 18.586,60 euros. Aquestes s’han sumat a les deu que han adquirit per a la Unitat d’Alta Intensitat de Cures de l’Hospital U. Josep Trueta.

190515-ButaquesOncolliga.jpg_1414141188

L’entrega s’ha fet en un petit acte a la planta d’hospitalització de l’ICO Girona amb presència del director de l’Oncotrail, Lluís Comet, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, el director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo, la adjunta a direcció de cures, Imma Brao, la directora d’infermeria de l’Hospital Josep Trueta, Pilar Solé, i la directora de l’Hospital, Glòria Padura.

Durant l’acte, el director assistencial de l’ICO Girona, David Gallardo, ha expressat el seu “agraïment infinit” cap a l’Oncotrail per la seva solidaritat i ha destacat que es tracta d’un esdeveniment que “té un doble impacte: d’una banda, la satisfacció dels que corren i hi col·laboren com a voluntaris, i de l’altra, el guany que acaba generant per als pacients i familiars”.

Per la seva banda, Lluís Comet, director d’Oncotrail, ha recordat que l’origen de la cursa solidària va ser la seva pròpia experiència personal quan va estar ingressat a causa d’un càncer. “Els meus familiars i jo mateix ens vam donar que les butaques que hi havia a les habitacions no eren gens còmodes i vaig decidir que faria alguna cosa per recaptar diners amb els quals poder canviar-les”, ha explicat.

L’Oncotrail va recaptar en la seva darrera edició, l’octubre passat, un total de 288.472 euros, dels quals 174.303 euros s’han destinat a donatius pels hospitals gironins amb l’objectiu de millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer.

Sumar-se al repte
L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara s’han recollit més de 900.000 euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari i de la pròpia entitat. També s’han destinat fons a diversos projectes d’investigació sobre el càncer.