L’ICO coordina un estudi de qualitat de vida en pacients amb càncer de pàncrees metastàtic tractats amb quimioteràpia de primera línia

L’ICO ha coordinat un estudi multicèntric en el que hi han participat 12 hospitals d’arreu de l’Estat, entre ells els centres ICO de l’Hospitalet, Badalona i Girona, i que ha reclutat 116 pacients. Aquest treball ha estat publicat a la revista científica BMC Palliative Care i és el primer estudi de qualitat de vida amb dades de vida real (real world data) en pacients amb càncer de pàncrees metastàtic tractats amb quimioteràpia de primera línia.

Quimioterapia_G.jpg_1685286183

L’estudi, que ha estat encapçalat per l’oncòloga mèdica de l’ICO l’Hospitalet, Berta Laquente, demostra la millora en la qualitat de vida, i l’impacte positiu en la salut com poden ser la milloria en el dolor, en la son o la gana, en els pacients tractats amb quimioteràpia.

Per Laquente “aquest estudi és important perquè s’observa que aquesta millora en la seva qualitat de vida és encara més evident en aquells pacients que, en el moment de l’inici del tractament, presenten un pitjor estat general ‘perfomance status’ (>PS2) i que en la majoria de casos són exclosos dels assaigs clínics”.

Podeu trobar l’article en el següent enllaç: https://bmcpalliatcare.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12904-020-00610-4