L’ICO acull el Programa ‘Recerca amb investigadors’ amb estudiants de secundaria de l’American School de Barcelona

Alumnes de secundària de l’Escola Americana de Barcelona (ASB) han visitat les instal·lacions de l’ICO-IDIBELL durant aquest curs 2018-19 (de març a juny). Gràcies al Programa ‘Recerca amb investigadors’ els estudiants han pogut veure de primera mà la recerca i tractaments que es fan en càncer a la institució.

190618-Visita-Escola-Americana.jpg_1239822799

Aquestes visites han estat setmanals, cada dimarts durant quatre mesos, i s’organitzaven a través de converses amb els investigadors on els hi ha explicat els seus projectes, els seus reptes i el seu treball diari. Unes explicacions i visites que es van realitzar en anglès, de manera que els investigadors també van poder practicar l’idioma amb parlants nadius.

Visita als serveis de Farmàcia, Oncologia Radioteràpica i al Laboratori Translacional
Durant el programa també s’han alternat les visites a diversos serveis de la institució per tal de conèixer i poder veure el seu funcionament. Així doncs, el director transversal de farmàcia, Francesc Soler, va ser l’encarregat de mostrar als estudiants la farmàcia de l’ICO i com es prepara la medicació, incloent la robotització de les habitacions estèrils.

Posteriorment, van visitar el laboratori del Programa ProCure, on van poder realitzar un taller pràctic amb l’investigador Oriol Casanovas. En la última sessió, l’oncòloga radioteràpica, Anna Maria Lucas, va mostrar el Servei d’Oncologia Radioteràpia i les seves instal·lacions.