Les entitats de la FECEC es bolquen amb activitats pel Dia Mundial del Càncer de Mama

El 19 d’octubre se celebra el dia Mundial contra el càncer de mama. L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 4.500 dones a Catalunya.

cancer-mama

En motiu d’aquest dia, les entitats adherides a la FECEC organitzen tot un seguit d’activitats de sensibilització sobre el càncer i per recaptar fons.

A més a més, com ja és tradicional, tindrà lloc l’acte d’encesa de llums de la Fundació DiR.

Activitats de les entitats de la FECEC:

La Fundació Oncolliga Girona:

El dia 13 la delegació de la Vall d’en Bas d’Oncolliga té previst organitzar una Caminada i arrossada solidària. L’entitat també ha organitzat pel 19 d’octubre l’Oncobike 2019, a la Vall del Llémena a la localitat de Sant Gregori.

El mateix dia, l’entitat participarà a la Penjada del llaç al balcó de l’Ajuntament de Girona i estarà present a la Plaça Miquel Santaló per a la venda del braçalet “Suma’t al rosa”.  Pel 20 d’octubre, hi ha previst la 1a Cursa de la Dona Maçanet – Vidreres, la 1a Cursa de la Dona – Palamós-Sant Joan i la 3a Cursa de la Dona de les Preses.

Osona contra el Càncer

El 19 d’octubre l’entitat convida a la gent a sumar-se a la campanya ‘Autoexplora’t’ per a la detecció precoç del càncer de mama.

Fundació Roses contra el càncer

El 18 d’octubre l’entitat organitza el XII Sopar Solidari a partir de les 20.00 hores al Montecarlo Hotel & Spa, (Avinguda de la Platja nº2 de Roses).

Lliga contra el càncer de Tarragona i les Terres de l’Ebre

L’entitat organtza el dia 13 la Cursa de la dona a Calafell. Així mateix del 10 al 15 d’octubre la lliga també participa a la 49é Edició Fira ExproReus i el dia 15 organitza l’’Acapta Solidària’ a Tarragona.

El dia 19, tindrà lloc la trobada Gegantera Solidària a Tarragona i el Taller solidari: “Vine a cosir una samarreta solidària” a Benifallet. El dia 20 tindrà lloc la II Cursa de la dona Terres de l’Ebre (Amposta).

Viassar de dalt contra el Càncer

El 18 d’octubre l’entitat organitza la conferència pel Dia Mundial del Càncer de Mama i el dia 19 hi ha el Concert Solidari.

Grup Àgata

Un any més Tupperware Gaudí amb la Mª Carmen al capdavant, col·labora amb Grup Àgata i totes les dones que en formem part. Aquest any una caixa de congelació solidària n’és la protagonista. Part de les vendes aniran destinades a Grup Àgata i al projecte de Prevenció del Limfedema.

Serà el dia 19 a la seu del Grup Àgata del Carrer Tuset durant tot el dia i al matí al Mercat del Ninot.

Grup Iris

El Grup Iris, ha organitzat l’exposició “Mocadors al Vent” que tindrà lloc a Figueres, del dia 11 al 31 d’octubre, a La Cate de Figueres. Aquesta és una exposició fotogràfica del procés de transformació i experiència viscuda per quatre dones de Blanes unides per la superació d’un càncer de mama.