L’Associació Fènix promou una alimentació saludable als centres educatius de secundària de Solsona

Lluis Codina, nutricionista de l’Associació Fènix, amb motiu dels 15 anys de la fundació de l’entitat, ha realitzat unes sessions informatives a 1er d’ESO i als cicles de grau mitja de l’escola Arrels i als cicles IFE i PFI de l’Institut Francesc Ribalta, amb l’assistència d’un total de 110 joves de tots dos centres.

Amb el títol “Aproximació a la nutrició”, les xerrades s’orienten a transmetre els conceptes més importants d’una alimentació saludable que ajudin els joves a mantenir un bon estat de salut.

Cada sessió ha estat orientada en dues parts diferenciades: la primera, desenvolupant els conceptes vinculats amb la qüestió “Què és la nutrició?”, i la segona, centrada en aquells “Conceptes importants per a millorar l’alimentació dels joves alumnes”. Un dels eixos de les sessions informatives ha estat explicar el concepte del mètode del “Plat de Harvard”, una eina molt visual que facilita la distribució equilibrada dels aliments que formen part dels àpats principals del dia, incidint en les proporcions adequades de cada grup d’aliments.

Amb aquestes xerrades, Fènix ha volgut celebrar el 15è aniversari de la seva fundació, fomentant una alimentació saludable per tenir una vida plena, evitant els riscos que provoquen el càncer.

Font: Associació Fènix