L’associació Àgata i Onco Cardedeu s’adhereixen a la FECEC

L’associació Àgata i Onco Cardedeu formen part, des d’aquesta setmana, de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC). La incorporació d’aquestes dues noves entitats es va aprovar durant l’assemblea que va tenir lloc el passat 2 de desembre. D’aquesta manera, ja són 14 entitats les que formen part de la FECEC amb l’objectiu de sumar esforços i establir sinèrgies entre totes elles.

logos de Onco Cardedeu i Agata

L’associació Àgata va ser creada el 1995 i neix de la necessitat d’agrupar les dones afectades de càncer de mama i les seves famílies. Els principals objectius són el d’informar, donar suport i oferir eines de rehabilitació per a totes les dones afectades i els seus familiars. L’associació ajuda les dones amb càncer de mama a superar els problemes que van més enllà del camp estrictament mèdic per aconseguir una plena integració a la vida quotidiana i adquireix el compromís de canviar actituds socials, culturals i polítiques per fer front al càncer de mama.

Per la seva banda, Onco Cardedeu és una entitat privada d’ajut a les persones amb vivències derivades de l’oncologia i altres malalties cròniques. El beneficiari és la mateixa persona afectada, els familiars i totes les persones del seu entorn.

La FECEC és plataforma d’unió de les entitats que lluiten contra el càncer i facilita una sèrie de serveis: representa les seves entitats davant les administracions públiques i altres institucions, dóna formació als voluntaris i professionals de les entitats i ofereix espais de trobada per l’intercanvi d’experiències en diferents grups de treball, entre d’altres.  L’objectiu final és promoure la millora de la qualitat de vida dels pacients amb càncer i les seves famílies.

Per això, amb la incorporació d’aquestes entitats es reforça la FECEC com a plataforma d’unió de les entitats que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer i les seves famílies.

Des de la FECEC,  volem donar la benvinguda a aquestes dues noves entitats.