La supervivència als tumors cerebrals és de prop del 17%

Coincidint amb el Dia Mundial dels Tumors Cerebrals, la revista Clinical and Tranlational Oncology ha publicat un estudi amb dades d’incidència i supervivència dels limfomes cerebrals del sistema nerviós central (SNC) a les comarques de Girona durant el període de 1994 a 2013.

Personal treballant al laboratori de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, en una imatge d’arxiu QUIM PUIG.
Personal treballant al laboratori de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, en una imatge d’arxiu QUIM PUIG.

Aquest treball, fet per investigadors de l’ICO i de l’Idibgi, és el primer d’aquestes característiques que s’ha fet en un país de l’arc mediterrani. L’estudi posa en relleu que aquest tipus de tumor és molt poc freqüent i que representa 0,5 casos anuals per 100.000 habitants a la regió gironina (24 dones i 31 homes), fet que evidencia que són lleugerament més freqüents en homes que en dones. Una de les dades més rellevants que presenta l’estudi és la supervivència als 5 anys de la malaltia, que està en el 16,6%.

L’estudi ha estat encapçalat per Rafel Fuentes, del servei d’oncologia radioteràpica oncològica de l’ICO Girona. També hi han participat Marta Solans i Rafael Marcos-Gragera, de la Unitat Epidemiològica i Registre del Càncer de Girona, entre d’altres, a través de l’Institut de Recerca d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi).