La segona edició de l’oncobike recull més de 30.000 euros a favor d’Oncolliga Girona

La Vall de Llémena va l’escenari de luxe de la segona edició de l’Oncobike, la cursa solidària en BTT impulsada per la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de recaptar fons per millorar el servei de llar-residència que l’entitat ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars.

CAPÇALERA ONCOBIKE

Aquest any s’han inscrit a la cursa un total de 306 ciclistes repartits en 51 equips -quatre més que en la passada edició- i entre tots han aconseguit recollir 31.374 euros per a aquesta causa. La xifra encara no és definitiva, ja que la plataforma de donacions continuarà oberta a la web www.oncobike.cat uns quants dies més.

Per segon any consecutiu, el centre neuràlgic de la prova ha estat la localitat de Sant Gregori, que ha acollit la sortida i l’arribada. Aquest any els equips podien optar entre dos recorreguts: 200 km (+4.913m) o 150 km (+3.416m). Dels 51 equips inscrits, 45 han fet el recorregut més llarg, mentre que 6 han optat per fer la distància més curta.

La sortida va tenir lloc puntualment a les 8 del matí, enmig d’un ambient molt festiu, ja que la prova no té caràcter competitiu. Tot i això, l’organització cronometra la prova i ofereix una classificació final que es pot consultar a la web http://www.9hsports.cat/. L’evolució de la cursa es va poder seguir també en directe al llarg de tot el dia a través de la mateixa web.

El primer classificat de la cursa llarga (200km) ha estat l’equip Radikal Bikes Lexus, amb un temps de 10:11:06, seguit de Pedals Bike (10:47:53). Per la seva part, l’equip XC Bikes encapçala la classificació de la cursa curta (150 km) amb un temps de 11:37:56.   VEURE

Un entorn ideal per a la pràctica de la BTT
L’Oncobike transcorre íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa. El suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri) ha estat decisiu per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària, que també compta amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena.

Uns 150 voluntaris han dut a terme les tasques de logística i d’assistència als corredors en els punts d’avituallament. També hi han participat com a voluntaris un grup d’estudiants de l’EUSES, que han ofert el servei de fisioteràpia a Sant Esteve de Llémena i Sant Gregori.

Els equips de l’Oncobike estan formats per sis ciclistes i sempre n’hi ha d’haver com a mínim dos en ruta. L’itinerari no està senyalitzat i els equips han de seguir el recorregut mitjançant el sistema GPS. La cursa llarga està dividida en vuit trams i els equips només poden fer els relleus que considerin oportuns en els punts de control, situats a Sant Gregori (km 21,8), Sant Martí de Llémena (km 43,4), Sant Esteve de Llémena (km 68,5), Sant Aniol de Finestres (Km 98,9), Sant Esteve de Llémena (km 114,9), Canet d’Adri (km 142,9 i 171,1) i Sant Gregori (km 197,3). Els equips que han optat per l’itinerari més curt, de 150 km, han fet dos trams menys.

Objectiu solidari: millorar les llars-residència de l’Oncolliga
L’Oncolliga compta actualment amb dos pisos al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta, que permeten posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització una habitació que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta. L’any 2016 van utilitzar aquest servei un total de 44 famílies, que hi van fer 1.170 pernoctacions. Quan els pisos estan plens, s’ofereix als usuaris una habitació en algun dels hotels que col·laboren amb l’entitat: el Sidorme a Salt i a Figueres, i l’Hotel Peninsular a Girona.

Els pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i ara fa un any l’entitat va decidir dur a terme algunes actuacions per fer-los més acollidors i confortables, com ara posar parquet, pintar i canviar mobiliari, cortines, matalassos i parament de la llar. Amb els donatius recollits en la primera edició, 21.835 euros, ja s’ha dut a terme la reforma del pis més antic, situat a la plaça Sant Ponç, número 2, i amb el que es recapti en l’edició d’aquest any es farà front a les reformes del segon pis, situat a l’Avinguda de França, número 38.