La pandèmia no atura les activitats realitzades per les entitats en el Dia Mundial del Càncer de Mama

El 19 d’octubre se celebra el dia Mundial contra el càncer de mama. L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 4.500 dones a Catalunya.

Screenshot 2020-10-13 at 12.48.00

En motiu d’aquest dia, les entitats adherides a la FECEC organitzen tot un seguit d’activitats de sensibilització sobre el càncer i per recaptar fons.

Activitats de les entitats de la FECEC:

La Fundació Oncolliga Girona:

El dia 17 Oncolliga Girona té previst organitzar una cursa virtual pel càncer de mama ‘Corre per les mames’, una iniciativa solidària en la qual s’anima els participants a fer un ruta de 5 o 10 km  per l’entorn del seu municipi durant el cap de setmana més proper al Dia Mundial del Càncer de Mama.

Screenshot 2020-10-15 at 10.36.11

Osona contra el Càncer

La junta local de Centelles d’OCC- Centelles contra el càncer fa una crida de recollida de taps de plàstic per  al seu reciclatge al seu municipi, col·locant dos cors per a la recollida, el 12 d’octubre varen posar el primer. Un cop tinguin força taps, els portaran i rebran una quantitat a canvi (un donatiu que s’ingressarà per la lluita contra el càncer).

Screenshot 2020-10-15 at 10.32.37

Lliga contra el càncer de Tarragona i les Terres de l’Ebre

La campanya “Pit i endavant” és la col·laboració en la venda de mascaretes dissenyades per a aquest dia i a la vegada donar visibilitat de que la Lliga no s’atura. Podeu enviar un correu a info@lligacontraelcancer.cat o trucar al 977 232 424. 

ebre Screenshot 2020-10-15 at 10.31.12

Vilassar de Dalt contra el Càncer

El 17 d’octubre a les 20h l’entitat organitza un concert solidari Joan Chamorro Sant Andreu Jazz Reunion. Per més info a info@vilassardedaltcontraelcancer.cat

Oncovallès

De 19 al 25 d’octubre posaran un stand informatiu a les farmàcies del Vallès Oriental i també un llaç rosa als ajuntaments del Vallès Oriental. Per altra banda, el 19 d’octubre està previst de 9:30 a 19h una taula informativa de campanya contra el càncer a la Plaça Porxada de Granollers però està pendent de confirmar degut a la situació actual de pandèmia.

Screenshot 2020-10-15 at 10.39.52

Fundació Kalida  

Faran una activitat en coordinació amb el Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de Sant Pau, liderada per la Gestora de Casos de càncer de mama de l’hospital, la infermera Magda Ciendones. Transmetrem un vídeo amb una sessió de ioga oncològic que farà especialment la professora de Kālida, adreçada a persones amb càncer de mama, a través del següent perfil d’Instagram: https://www.instagram.com/oncomama.santpau/. El vídeo es penjarà a les 10 h. i estarà visible durant 24 hores.

Grup Iris

El Grup Iris, ha organitzat del 17 al 19 d’octubre “penja les samarretes de la cursa de la dona de Figueres al teu balcó”. El dia 17 a les 17h faran música al balcó.

Screenshot 2020-10-15 at 10.34.14

Oncolliga Barcelona 
Del 16 al 25 d’octubre, la Fundació Oncolliga organitza la campanya “Sigues una mà amiga” amb motiu de Dia Internacional del Càncer de Mama. Una campanya de prevenció i captació de fons que tindrà lloc a les xarxes socials amb el hashtag #socunamaamiga, a la web d’Oncolliga i a gran part de les farmàcies de Barcelona, Terrassa, Sabadell, Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola, Calella, Premià de Dalt i Badalona. En què consistirà? A cada farmàcia hi haurà un cartell convidant a tothom a que sigui una mà amiga. Per què?
  • Una mà amiga perquè és important fer una exploració de les mames, siguis home o dona,  per detectar de forma precoç el càncer.
  • Una mà amiga perquè sumant-te a la campanya #socunamaamiga i compartint-la, estàs ajudant a difondre la importància de la prevenció i de dur un estil de vida saludable.
  • Una mà amiga perquè col·laborant amb la campanya, comprant la polsera solidària “Soc una mà amiga”, es una forma d’ajudar a Oncolliga a poder ajudar a més persones amb càncer i a les seves famílies.

Screenshot 2020-10-15 at 09.37.56