La Fundació Villavecchia presenta la creació del primer ‘hospice’ pediàtric del país

Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil, la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia va presentar a Barcelona el projecte de creació del Pavelló de la Victòria, el primer hospice pediàtric del país. L’acte va comptar amb la presència, entre d’altres autoritats i responsables del projecte, del conseller de Salut, el Dr. Manel Balcells.

IMG_8060Foto: FECEC, Junts contra el Càncer

L’espai és un centre únic i pioner que es posa en marxa per donar suport integral a les famílies i als seus infants amb malalties cròniques complexes, avançades i en els últims dies de vida. El Pavelló de la Victòria, a més, no només està pensat per esdevenir un centre de referència on ajudar, orientar, assessorar i acompanyar a les famílies, sinó que també serà un espai de trobada i cura pels professionals, des d’on s’impulsarà el coneixement i la investigació en cures pal·liatives pediàtriques, i també la sensibilització sobre la malaltia i la mort dels infants.

fullFoto: F. Enriqueta Villavecchia

Com va comentar la presidenta de la Fundació Enriqueta Villavecchia, la Dra. Núria Pardo, “és important disposar d’un centre preparat per ajudar i atendre de manera integral l’infant i la seva família en els moments més crítics i en els darrers dies de vida. Volem que a Catalunya hi hagi un hospice pediàtric, un recurs molt present a altres països d’Europa i del món”. La gerent de la Fundació, Anna Varderi, va comentar que l’objectiu del projecte és “ajudar i acompanyar els infants i les famílies en tot el procés, des d’una mirada innovadora i complementària als recursos existents, no enfocada en el tractament de la malaltia sinó en el procés de cuidar la vida”.

El centre estarà ubicat al recinte històric modernista de Sant Pau. L’espai neix amb la voluntat de ser “un lloc per cuidar la vida”, un centre únic i pioner que es posa en marxa per donar suport integral a les famílies i als seus infants amb malalties cròniques complexes, avançades i en els últims dies de vida. Les instal·lacions, que seran rehabilitades per un equip multidisciplinari liderat per la reconeguda arquitecta catalana Carme Pinós, tindran una superfície construïda de més de 1.500 m2 i 1.300 m2 de jardins. Es preveu que el centre entri en funcionament l’any 2025 i s’estima que pugui atendre 400 famílies anualment.