La Fundació Villavecchia celebra el Christmas Market Solidari del 22 al 25 de novembre

market-solidari-nadal

El Christmas Market Solidari és una iniciativa que va néixer l’any 2011, fruit d’un grup de voluntàries de la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. Des d’aleshores, no ha parat de créixer, superant l’any 2022 la xifra de 2.000 visitants i recaptant 33.000€, amb la col·laboració de 50 empreses solidàries, 100 persones voluntàries i 26 centres educatius.


Com a novetats d’aquest 2023, i amb la voluntat d’atreure més públic, destaquen l’ampliació de dos a quatre dies (obrirà del dimecres 22 al dissabte 25 de novembre, de 10 a 21 h) i la incorporació d’una nova decoració nadalenca, fruit d’una donació de Torre Mapfre.


De l’organització del Christmas Market Solidari, que és el mercat de Nadal més matiner de la capital catalana, se n’encarrega l’equip tècnic de la Fundació Villavecchia i un ampli equip de voluntariat, i cada any hi participen empreses, entitats i moltes persones amigues cedint-hi productes o manualitats. Tots els beneficis es destinen als diversos programes d’atenció als infants i joves malalts de càncer o altres malalties greus de la Fundació Villavecchia, i al suport de les seves famílies.

L’espai s’organitza en diversos ‘corners’:

  • EL BOSC MÀGIC. Els infants i joves que han d’afrontar una malaltia greu de llarga durada han de passar llargs períodes a casa o ingressats a l’hospital, i les manualitats són un gran recurs. Per això, proposem cada any a diverses escoles de l’àrea metropolitana una manualitat solidària en forma d’estrella. L’estrella té un significat molt especial, ja que es vincula a tots els infants i joves que hem acompanyat i ens han deixat. Els nens i nenes d’una trentena d’escoles participen fent centenars d’estrelles i decorant aquest petit bosc d’avets de Nadal.
  • FOOD CORNER. Espai de productes d’alimentació que es poden adquirir individualment o en packs de Nadal, des de cerveses especials i ampolles de vi blanc i negre fins a olis, dolços artesanals, lots d’esmorzar i aperitiu, i molts altres articles. No hi faltaran els “Somriures de Xocolata per cuidar la vida dels nens i nenes malalts”, una nova xocolata solidària elaborada per Xocolates Torras per a la Fundació Villavecchia.
  • CHRISTMAS CORNER. Un espai ple d’objectes per decorar la llar i articles de regal cedits per empreses col·laboradores. És també l’espai on moltes persones amigues i voluntàries de la Fundació aporten les seves manualitats. Hi haurà des de tions de Nadal, i caixes de regal fins a cosmètica, peces de ceràmica, detalls per als més petits, decoració nadalenca i molts altres objectes, a més de la nina solidària Keta.
  • NATURAL CORNER. Espai dedicat als productes naturals de Nadal: corones d’advent naturals, centres de taula, diversos tipus de plantes, articles de decoració fets amb productes naturals i sostenibles…

A més, hi haurà activitats per a tota la família, com ara tallers i pintacares.
► Al web www.marketsolidari.com hi trobareu la informació bàsica per visitar el mercat.

Lloc: Casa Capell (Rambla de Prat, 27, de Barcelona)
Horaris: de 10 a 21 h.

Font: F. Enriqueta Villavecchia