La Fundació Oncolliga celebra enguany els seus 20 anys d’història

La Fundació Oncolliga Barcelona es va constituir el 30 de desembre de 2003. Durant aquestes dues dècades, l’equip de professionals de l’entitat ha atès més de 26.000 persones i ha realitzat més de 142.000 visites. Un dels actes que s’ha organitzat per celebrar el 20è aniversari és una jornada sobre l’evolució de la malaltia en aquests vint anys i el futur de l’atenció oncològica. Serà el 5 de maig al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.

nota_20anysOncolliga-1200x800

A finals de l’any 2003, un grup de persones del món empresarial de Barcelona va decidir crear la Fundació per donar suport als malalts de càncer i als seus familiars. L’avui President d’Honor, Josep Antoni Díaz Salanova, va aconseguir establir el projecte d’entitat, aplegar un equip i el suficient suport econòmic per engegar la Fundació.

L’actual Presidenta i cofundadora d’Oncolliga, Maria Assumpció Vilà, ha fet un “balanç positiu d’aquests 20 anys de compromís amb l’entitat, tant de l’equip professional, voluntariat, institucions i empreses, com del patronat, comitè científic i consell assessor”. Vilà, però, recorda que “per continuar endavant, per continuar ajudant persones amb càncer i els seus familiars, calen més recursos econòmics, donat que en molts casos els serveis assistencials públics resulten insuficients”.

Oncolliga realitza la seva activitat a les comarques de Barcelona i compta amb dues seus, a Barcelona ciutat i a Terrassa, i amb delegacions a Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Calella i Vilassar de Mar, Premià de Dalt, Badalona, Matadepera i Ullastrell.

La Fundació està integrada a la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) així com a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

Jornada sobre el present i futur d’Oncolliga

Una de les activitats que ha organitzat la Fundació, en concret el seu Comitè Científic, per celebrar els seu aniversari és la jornada “20 anys d’Oncolliga: d’on venim, on som, cap a on anem”.

D’aquest acte destaca la ponència sobre “El futur de l’atenció oncològica”, que anirà a càrrec de la gerent de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC), Clara Rosàs. La jornada es portarà a terme el divendres 5 de maig, de 9 a 14 h, al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.