La Fundació Kālida nova entitat federada a la FECEC

  • La Fundació Kālida forma part, des d’aquesta setmana, com entitat federada a la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).
  • La incorporació d’aquesta nova entitat es va aprovar durant l’assemblea que va tenir lloc el passat 20 de maig. D’aquesta manera, ja són 16 entitats que formen part de la FECEC amb l’objectiu de sumar esforços i establir sinèrgies entre totes elles.

 

1. kalida

La Fundació Kālida, tal i com es descriu en el seu web, va ser constituïda l’any 2016. La seva missió és promoure un model d’assistència psicosocial per a pacients amb càncer centrat en la persona.

El seu objectiu és crear centres, situats a pocs metres dels Serveis d’Oncologia dels hospitals públics de referència en tractaments del càncer, amb espais per acollir i acompanyar les persones que ho necessitin així com als seus familiars, amics o cuidadors.

La idea és que els pacients trobin suport pràctic, emocional i social i un ambient especialment dissenyat per a sentir-se acompanyats. Aquest servei -totalment gratuït- té com a finalitat complementar els tractaments mèdics dels hospitals i s’inspira en el model d’atenció psicosocial de l’ONG escocesa Maggie’s, formant part de la seva xarxa internacional de centres. El primer centre en obrir les seves portes és Kālida Sant Pau, ubicat al costat de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

Per la seva banda, la FECEC és plataforma d’unió de les entitats que lluiten contra el càncer i facilita una sèrie de serveis: representa les seves entitats davant les administracions públiques i altres institucions, dóna formació als voluntaris i professionals de les entitats i ofereix espais de trobada per l’intercanvi d’experiències en diferents grups de treball, entre d’altres.  L’objectiu final és promoure la millora de la qualitat de vida dels pacients amb càncer i les seves famílies.

Per això, amb la incorporació de la Fundació Kālida la FECEC es reforça com a plataforma d’unió de les entitats que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer i les seves famílies.

Des de la FECEC,  volem donar la benvinguda a aquesta nova entitat!