La Fundació Josep Carreras inaugura el centre més gran d’Europa contra la leucèmia

La Fundació Josep Carreras fa un pas més en la cerca de la curació de la leucèmia amb la inauguració el passat 5 d’octubre de la nova seu de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras al Campus ICO-Germans Trias i Pujol-UAB de Badalona.

default

L’entitat ha realitzat una inversió de 26 milions d’euros, que procedeixen principalment dels concerts benèfics que realitza el Sr. Carreras, dels prop de 100.000 socis/es de l’entitat i d’aportacions empresarials. Amb més de 10.000m², es tracta del centre científic més gran d’Europa dedicat a investigar monogràficament aquesta malaltia.

L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras és una fundació del sector públic creada conjuntament amb la Generalitat de Catalunya. Forma part de la xarxa de centres CERCA del govern català. Actualment hi treballa més de 100 investigadors i la previsió és poder arribar als 300 professionals. En els últims anys ha patentat diferents descobriments científics esperançadors.

L’Institut és un bon exemple de la col·laboració públic-privada i amb ell aspirem que sigui un model desitjable isostenible combinant equitat, excel·lència científica iagilitat de gestió”, va comentar Josep Carreras. El tenor, en el transcurs de l’acte, també va fer oficial i ha expressat la seva satisfacció pel nomenament del Professor Manel Esteller com a director de l’Institut, l’aportació del qual es farà efectiva en un termini breu.

El centre col·labora de manera molt estreta amb hospitals i centres clínics. Apostant per la recerca traslacional, l’Institut compta amb investigadors bàsics, centrats en descobrir els mecanismes a través dels quals es forma la malaltia. En constant contacte amb investigadors clínics i hematòlegs, que tracten als pacients als hospitals, intenten respondre a preguntes com per què es resisteixen els fàrmacs o com predir les respostes dels malalts, entre altres. Aquesta aposta permet escurçar el desenvolupament de les recerques i intentar posar els descobriments o nous tractaments a disposició dels pacients en un espai de temps inferior.

La inauguració constitueix un punt de partida per continuar i millorar tota la recerca que ja s’està fent. L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras és un centre immers en el sistema sanitari i de recerca públic. Els tres campus de l’Institut se situen físicament prop de tres grans hospitals de referència de Catalunya: l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, també a Barcelona. Aquests tres campus tenen una estreta col·laboració amb els de les principals universitats públiques de Catalunya, com són la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.