El documental Els bebès també tenen leucèmia explica el dia a dia de set mares que viuen el diagnòstic i la malaltia dels seus fills. La Fundació també publica un conte infantil il·lustrat
Amb motiu aquest 15 de febrer del Dia Internacional del Càncer Infantil, la Fundació Josep Carreras llança una iniciativa per visibilitzar la leucèmia, el càncer infantil més freqüent i, específicament, el que afecta als més petits: els bebès. Per aquest motiu, la Fundació presenta a través de dues accions Els bebès també tenen leucèmia. D’una banda, estrena un conte infantil il.lustrat titulat “El bebè forçut”, i de l’altra, un documental que explica el dia a dia de set mares que viuen el diagnòstic i la malaltia dels seus nadons.
El bebè forcut
“El bebè forçut” és el títol del conte infantil que explica la història del petit Gabriel, un nen d’un any que pateix una leucèmia, i de la seva mamà, l’Almira. El llibre està il·lustrat per la vallisoletana Cinta Arribas. Segons paraules dels autors: «Una odissea que va començar quan no tocava, però que va canviar la vida d’aquest bebè forçut i dels seus papàs. Tant de bo contribuïm a transmetre, encara que només sigui en una mil·lèsima part, l’alegria, l’honestedat, la fortalesa i la valentia del bebè forçut i de tots els petits imparables que són als nostres hospitals».
El conte es vendrà juntament amb un quadern d’activitats a través de la botiga solidària de la Fundació Josep Carreras, a un preu de 22,90 €, i també s’enviarà com a regal als serveis d’oncohematologia infantil de tots els hospitals espanyols. Els beneficis del llibre es destinaran íntegrament als projectes de recerca de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras.
Els bebès tenen leucèmia: el documental
Sota el mateix títol de la iniciativa, la Fundació explora, en format documental, les vivències, les pors i les emocions que experimenten unes mares i els seus petits en fer front al diagnòstic de leucèmia. Les protagonistes expliquen com porten els ingressos dels seus fills, expliquen com assimila l’aïllament un bebè o un nen, què fan perquè s’entretinguin, com el viuen tant els pares com elles com mares, i també aborden assumptes relacionats amb l’alimentació, els processos normals d’un bebè, entre altres aspectes de les seves vides.
«La recerca ho és tot. TOT. Sense recerca no hi ha curació. Nosaltres hem tingut la sort de tenir disponible un tractament que fa 4 o 5 anys no existia. La recerca és fonamental», explica en un moment del documental Meri, mare de la Lucia, de 4 anys.
Per veure el documental clicka aquí
La leucèmia és el càncer infantil més freqüent. Afecta entre 300 i 400 nens i nenes cada any a Espanya i més d’un terç són menors de quatre anys.