La Fundació Enriqueta Villavecchia guanya el guardó LiberPress Associacions 2018

Els premis LiberPress , organitzats per l’associació del mateix nom i la Diputació de Girona amb el suport de l’Ajuntament de Girona, celebraran la seva 20a edició el divendres 5 d’octubre a l’Auditori, en un acte en què es lliuraran una desena de guardons.

780_0008_5772031_28e69988c5c0c83860431a0413d58e9f

Aquests premis, nascuts a Girona el 1999 per “donar a conèixer i promocionar el que podríem anomenar cultura de la solidaritat”, segons els seus promotors, reconeixeran com a Gest d’aquest any els llaços que s’utilitzen per donar suport a les causes més diverses –evidentment, els grocs del procés català, però també tota una àmplia gamma de colors que serveixen per denunciar altres injustícies i visualitzar malalties–, i també es recordarà la figura de Carles Rahola, assassinat pel règim franquista, amb el Memorial LiberPress 2018.

El palmarès dels LiberPress 2018 és tan ampli com divers: el premi LiberPress, el més antic i destacat de tots, es lliurarà al dibuixant i caricaturista nord-americà Peter Kuper, “per la seva superba trajectòria artística i humana”.

El premi LiberPress Cinema es lliurarà a la directora, productora i guionista de cinema documental Silvia Venegas, autora de Boxing for Freedom o Nuestra vida como niños refugiados en Europa.

El LiberPress Catalunya ha estat concedit a Metges sense Fronteres i el LiberPress Associacions, a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia . El LiberPress Cançó serà per a Marina Rossell, el LiberPress Literatura, per a Almudena Grandes i el LiVerdPress, per a Carlos Magdalena, conegut com “el messies de les plantes” per haver salvat moltes espècies agrícoles en risc d’extinció. A més, en l’acte dels premis hi cantaran membres del col·lectiu Música per la Llibertat , de diverses localitats del Bages.