La Fundació DiR i la FECEC sumen esforços per a la prevenció del càncer

La Fundació DiR i la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) sumaran esforços per, al llarg d’aquest any, portar a terme una sèrie d’accions amb la finalitat de conscienciar a la població de la importància de fer exercici físic, així com de seguir hàbits de vida saludables que ajudin a la prevenció del càncer. Així es recull en el conveni signat per Ramon Canela i Piqué, com a President de la Fundació DiR i el Dr. Ramon Maria Miralles i Pi, com a President de la FECEC.

dir

La principal acció serà la primera edició del projecte Dones d’Aigua que es celebrarà a Dir Diagonal el 16 de setembre. La jornada vol sensibilitzar a la població de la importància de fer exercicis aquàtics i de ioga en la prevenció i la recuperació de les dones afectades. Les investigacions fetes en pacients diagnosticades revelen que el ioga pot ajudar a la millora de l’estat físic, reduir la fatiga i l’estrès, millorar el son i la qualitat de vida en general. També s’extrau que realitzar de 30 a 60 minuts d’activitat física diària d’intensitat moderada disminueix el risc de patir algun tipus de càncer, i aquest en particular, així com fer un parell de dies d’activitats aquàtiques per setmana.

Codi Europeu contra el càncer

Una altra de les accions que es durà a terme serà la difusió d’algunes de les recomanacions del codi europeu contra el càncer, mitjançant els canals de Clubs DiR. Aquest codi recull els principals factors de risc de la malaltia, les tècniques de diagnosi precoç i els signes i símptomes d’alarma.

Finalment, durant la Setmana Catalana de Prevenció del Càncer (SECAP), DiR realitzarà en un dels seus clubs una acció centrada en l’activitat física com a element imprescindible en la prevenció de la malaltia.