La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, nova entitat de la FECEC, Junts contra el CàncerLa Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer és des, d’aquest mes de gener, nova entitat de la Fundació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC). La Fundació treballa per fer visible i assolir una millor conscienciació a la societat pel que fa al càncer infantil.

IMG_7395Foto: M. Assumpció Vilà i Clara Rosàs, presidenta i gerent, respectivament, de la FECEC; amb Joan Torner i Joaquim Miret, president i vocal, respectivament, del Patronat de la Fundació Amics Joan Petit.

La Fundació Joan Petit Nens amb Càncer va néixer a Blanes l’any 2001 i va ser constituïda l’any 2004. Joan Petit Nens amb Càncer és el nom que agafa la fundació arrel de l’experiència d’uns pares amb el càncer del seu fill petit. En Joan era un nen al qui li agradava jugar a hoquei patins, tal i com feia el seu pare. En Joan, que no va superar la malaltia, va servir com a exemple per aquests nens que estan lluitant o han lluitat contra aquesta malaltia. Per això, la fundació organitza una gran festa que té lloc en una població diferent cada any. Aquesta Festa-Torneig serveix per divulgar i sensibilitzar el càncer infantil mitjançant l’hoquei.

L’entitat realitza actes de sensibilització i divulgació per implicar a la ciutadania, al teixit associatiu, al sector empresarial i als agents socials; i recapta fons pels equips de recerca dels hospitals on hi ha tractament oncològic infantil. Per aconseguir això, realitzen un seguit d’activitats durant tot l’any.

L’entitat ha estat incorporada a la FECEC, Junts contra el Càncer, en Assemblea General Ordinària celebrada el passat 16 de gener. Així, doncs, amb la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer es converteix en la setzena entitat federada a la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer.