La Federació Catalana de Voluntariat Social llança una campanya per promoure el voluntariat entre les persones joves

Voluntària jove en hospital

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) inicia la campanya ‘Fer voluntariat, una experiència transformadora’ per tal de fomentar la participació de les persones joves en accions de voluntariat.

El dret de participació dels i les joves està reconegut en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya. A més, segons dades de l’Informe de la Joventut Catalana del 2022, el jovent es considera majoritàriament afí a valors postmaterialistes. Tanmateix, l’estudi ‘El voluntariat a Catalunya. Qui, com i per què’ impulsat per la FCVS, detalla que el percentatge de joves d’entre 14 i 34 anys que fan voluntariat a Catalunya és del 20%.

La FCVS pretén impulsar la implicació activa i significativa de joves a través de la campanya ‘Fer voluntariat, una experiència transformadora’, la qual promou l’ús de la borsa Voluntariatenunclic, una web que connecta ofertes de voluntariat d’entitats socials amb persones que volen participar fent una acció voluntària.

Amb el hashtag #FerVoluntariatTransforma, la FCVS llança un vídeo per incentivar l’ús de la borsa Voluntariatenunclic entre els i les joves i una campanya a les xarxes socials (Instagram, Twitter, Youtube i Facebook) amb la participació dels influencers Long Li Xue i Maria Bouabdellah.

El president de la FCVS, Ramon Nicolau, ha recordat “l’important paper de les persones voluntàries joves en l’educació en el lleure a Catalunya” i ha destacat l’aposta de la nova campanya per “estimular el dret de participació dels i les joves, permetent que es converteixin en protagonistes del seu procés d’apoderament i agents actius per incidir i millorar el seu entorn”.

Per la seva part, la vocal de Joventut de la FCVS, Laia Bernués, ha indicat que “el voluntariat permet que les persones joves se sentin útils, reconegudes i implicades per fer una comunitat més justa social i mediambientalment. A més, adquireixen competències que aporten beneficis en el seu benestar físic i emocional”.

La campanya s’activarà durant el mes de juliol i durarà tot l’any.