La FECEC participa a la jornada ‘El càncer de tu a tu’de l’Idibell i Oncobell

Aquesta jornada oberta i participativa tindrà lloc el 19 de setembre a les 18h a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet. L’acte, que serà moderat pel comunicador científic Daniel Arbós, reunirà quatre taules rodones.

1. jornada idibell

La gerent de la FECEC, Clara Rosàs intervindrà en la taula rodona titulada ‘Implica’t,  mobilitza’t’. La resta de col·loquis seran ‘Viure el càncer, compartir-lo’, ‘Apropa’t, acompanya’, ‘Actua, col·labora’, ens les quals també hi intervindran, entre d’altres, representants d’associacions i federacions (AECC, GEPAC, Viladecans contra el càncer, AFALynch, DACMA) de l’Institut Català d’Oncologia, de Pallapupas, i també pacients i familiars d’afectats.

Com es viu el diagnòstic d’un càncer? A l’hora de donar la notícia, com s’hi enfronten els professionals? I els familiars? És valorada i coneguda la tasca d’associacions de suport als malalts en l’àmbit hospitalari? Fins a quin punt les federacions i associacions de pacients complementen els serveis de la sanitat pública? I com s’ho fan per aconseguir que la població s’impliqui i col·labori, també econòmicament, amb la recerca científica contra el càncer? Aquestes i d’altres preguntes buscaran respostes i complicitats al llarg de la jornada.

Es tracta duna iniciativa de divulgació de la recerca i la tasca assistencial en càncer adreçada als pacients, a les associacions d’afectats i al públic en general. Aquesta sessió, a més, donarà el tret de sortida d’un simposi internacional que vol compartir i difondre la tasca d’excel·lència d’un dels programes de recerca en càncer de l’IDIBELL, el programa Oncobell, que coordina el Dr. Ramon Salazar, cap de Servei d’Oncologia Mèdica de l’ICO i investigador de l’IDIBELL.

El càncer de tu a tu està organitzat per la Unitat de Comunicació i Cultura Científica de l’IDIBELL, el programa de recerca Oncobell i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, i forma part del cicle “Recerca i Salut, som a prop teu”. En són col·laboradors el Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el cicle Pessics de Ciència, Música en Vena i Agrofresc.