La FECEC organitza un nou curs de voluntariat en l’àmbit oncològic el novembre

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

3.voluntariat

El curs s’imparteix a Terrassa, a la seu d’Oncolliga Terrassa (carrer Salmeron 100) i té una durada de 12 hores repartides en tres dies, el 7, 8 i 9 de novembre. Així, durant la sessió del dia 7 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’ a càrrec del Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer.de Patricia Martí, psicooncòloga d’Oncolliga Barcelona.

El dia 8 s’impartirà el bloc sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Mireia Garrido, treballadora social i ex responsable de l’Àrea Social i del Programa d’Educació en Valors de l’Associació Amputats Sant Jordi: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer bloc del dia 9 es tractarà el tema de ‘La relació interpersonal’ a càrrec de Núria Carsí, infermera i directora de l’Espai Salut.

Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.

Aquest curs, que organitza la FECEC juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

La data límit d’inscripció és fins el 31 d’octubre.

Veure el programa

El curs té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades. Podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat / federacio@juntscontraelcancer.cat