La FECEC organitza un nou curs de voluntariat en l’àmbit de l’oncologia a Terrassa del 22 al 24 de novembre

Aquest curs vol oferir als assistents, voluntaris o aspirants a ser voluntaris, els coneixements bàsics necessaris per emmarcar la seva col·laboració en l’àmbit oncològic i posar a disposició recursos útils per portar a terme la seva tasca de voluntariat correctament.

curs voluntariat

El curs té una durada de 12 hores repartides en tres dies i està dividit en tres blocs. Així, durant la sessió d’avui dia 22 s’impartirà el bloc 1 titulat, ‘El càncer, i el malalt de càncer’ a càrrec del Dr. Eduard Batiste-Alentorn, oncòleg. Hospital de Vic i vicepresident d’Osona contra el càncer.de Patricia Martí, psicooncòloga d’Oncolliga Barcelona.

El dia 23 s’impartirà el bloc sobre ‘El fet voluntari’ amb els següents temes que impartirà Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat d’AFANOC: El voluntari en el món de l’oncologia, L’acompanyament al malalt i Preservar la qualitat de l’acció voluntària.

El darrer bloc del dia 24 es tractarà el tema de ‘La relació interpersonal’ a càrrec de Núria Carsí, infermera i directora de l’Espai Salut.

Aquest bloc constarà dels següents apartats: Impacte emocional i cura del voluntari, Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, La fase terminal: eines pels voluntaris.

Aquest curs, que organitza la FECEC juntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

La data límit d’inscripció és fins el 15 de novembre.

Veure el programa

El curs té un preu de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades. Podeu fer les inscripcions online o contactar al telèfon 93 314 87 53 o al correu formacio@voluntaris.cat / federacio@juntscontraelcancer.cat