La FECEC ja pertany a l’Associació de Lligues Europees contra el Càncer ‘European Cancer Leagues’ de la UE

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) ja pertany a  l’Associació de Lligues Europees contra el Càncer ‘European Cancer Leagues’  (ECL) de la UE.

Aquest organisme europeu va votar per unanimitat la incorporació de la Fecec dins d’aquesta associació de Lligues després de la trobada anual que va tenir lloc del 14 al 17 d’octubre. Enguany, les jornades s’organitzaven a Bratislava i la FECEC hi va assistir per presentar la candidatura amb l’objectiu de formar part de la ECL.

La ECL pretén crear un espai comú entre totes les associacions europees relacionades amb l’estudi i la prevenció del càncer. Aquest organisme, doncs, agrupa entitats com la FECEC per tractar temes transversals sobre el càncer en l’àmbit europeu. Per això, l’adhesió de la FECEC dins d’aquest organisme europeu servirà per oferir millors informacions i serveis a les nostres entitats federades que beneficiaran directament als pacients i familiars afectats de càncer. Cal recordar que la ECL proporciona un marc comú per a la lluita contra el càncer i  entre altres accions, és responsable d’organitzar la Setmana Europea contra el Càncer.

A banda de la candidatura de la FECEC, la conferència anual de la ECL va estar dedicada enguany a la ‘prevenció del càncer, controvèrsies i enfocament de noves teràpies’. Durant la sessió es va presentar el nou Codi Europeu. Aquesta quarta versió, inclou les recomanacions d’estil de vida per prevenir el càncer basades en l’evidència científica. La nova versió va acompanyada d’una web amb preguntes i respostes per  a cada una de les recomanacions.

Va ser en el marc d’aquesta conferència, on el president de la FECEC, Ramon Maria Miralles, va presentar l’entitat davant les associacions adscrites a la ECL. Posteriorment, durant l’Assemblea Anual de la ECL, el passat 17 d’octubre, es va votar l’adhesió de la FECEC en aquesta organització europea.