La FECEC ha presentat les guies sobre càncer i sexualitat al Congrés del SEPO

En representació de la FECEC, la doctora Patrícia Martí, psiconcòloga de la Fundació Oncolliga, ha exposat en una comunicació oral les guies sobre càncer i sexualitat al Congrés de Psicooncologia, que finalitza aquest 16 d’abril.

congres_psicooncologia_1

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) ha presentat les guies sobre càncer i sexualitat al 9è Congrés de la Societat Espanyola de Psicooncologia (SEPO) celebrat entre el 12 al 16 d’abril en format virtual. L’encarregada de fer-ho ha estat la psiconcòloga de la Fundació Oncolliga, la doctora Patrícia Martí, en una comunicació oral el passat 14 d’abril, moderada per Ana García-Conde Benet, de l’Institut Valencià d’Oncologia.

La doctora Patrícia Martí va formar part del grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer Leaguesuna associació formada per professionals dels serveis d’atenció psicosocial de les entitats membre, entre les quals hi ha la FECEC.

Les guies de “Càncer i sexualitat 2020” són material d’ajuda tant per a les persones afectades com per als professionals sanitaris. L’objectiu és visibilitzar la importància d’abordar qüestions relacionades amb la sexualitat i intimitat i oferir algunes pautes per a tractar aquest tema.

Al congrés del SEPO hi han participat més de 200 professionals amb la voluntat d’aprofundir en psicooncologia. Segons l’organització, l’esdeveniment és un espai per debatre i compartir temes clínics (actualitzacions de protocols i tractaments), cures, aspectes de l’àmbit emocional, social, espiritual i ètic, tant dels pacients (adults i pediàtrics), com del seu entorn cuidador.