La FECEC en xifres de 2017 mostra el servei de suport psicològic com un dels pilars de les entitats

Us presentem les xifres de la FECEC, Junts contra el càncer, corresponents a l’any 2017, on podreu conèixer els serveis que les entitats adherides a la federació han dut a terme i sobretot la repercussió social que han tingut.

La valoració general que es fa de l’any és positiva gràcies als esforços de totes les nostres entitats per millorar, estendre i consolidar els programes dirigits als pacients i familiars amb càncer.

En l’apartat de Serveis d’Atenció Social que ofereixen les entitats hi figuren els serveis que les entitats de Junts contra el càncer faciliten als pacients i familiars per ajudar-los a resoldre els problemes quotidians més immediats i els temes pràctics a cobrir quan es diagnostica la malaltia i durant tot el procés.

Atenció Social:

Veiem una disminució en el nombre d’ajuts econòmics directes, tot i que la diferència amb el valor econòmic de l’any anterior és molt poc. Es veu un augment dels casos atesos d’informació de la malaltia, en orientació per buscar recursos externs, en assessorament legal, en els casos atesos pels treballadors socials i en els beneficiaris del banc de perruques.

L’ assessorament d’estètica oncològica ha tingut molt bona acollida tant entre les entitats com en les persones que s’hi poden beneficiar.

Suport Psicològic:

Es detecta clarament un increment tant en els grups de dol, com en els grups d’ajuda mútua i grups de teràpia sexual i de parella, degut a la suma d’entitats que ofereixen aquests serveis i a l’ impuls que han tingut totes al veure que el suport psicològic és un pilar en els seus serveis.

1. grafic fecec xifres

 

Teràpies Manuals i Rehabilitació:

En general hi ha un augment dels beneficiaris en totes les teràpies manuals respecte els anys anteriors.

Oci als Hospitals:

En el servei de Sales de Joc i pallassos hi ha un augment dels beneficiaris. També un augment en el nombre de sessions del servei de Tallers a les entitats però una disminució dels beneficiaris.

Divulgació i Sensibilització:

Es constata un clar augment del nombre de participants del Programa del Tabac, del d’Hàbits Alimentaris i del Programa de protecció solar.

Girona nova Cultura de Salut, l’any 2017 no es va celebrar, ja que és fa cada dos anys.

Àrea de Formació:

Hi ha una davallada en els participant de la formació de voluntaris igual que va passar l’any 2015.

L’any 2017 no s’ha ofert el curs específic que es va engegar l’any 2016 per primera vegada de formació per el voluntariat laringectomitzat, per això hi ha una disminució de participants.

Voluntariat:

A l’any 2017, hi ha hagut un increment del 2% del voluntariat total, respecte l’any 2016. No en destaca cap en concret, tots estan a la mateixa línia.

Pots descarregar-te en aquest enllaç el document complet.