La FECEC en Xifres 2015 mostra un augment del programa de suport psicològic

Us presentem les xifres de la FECEC corresponents a l’any 2015, on podreu conèixer els serveis que hem dut a terme i sobretot la repercussió social que han tingut.

fecec en xifres

La valoració general que es fa de l’any és positiva gràcies als esforços de totes les nostres entitats per millorar, estendre i consolidar els programes dirigits als pacients i familiars amb càncer.

Cal destacar l’augment de persones ateses en el programa de Suport Psicològic: En l’apartat d’assessorament, l’any 2015 es van atendre 3.642 persones, un 58% més que l’any 2014, amb 7 entitats que ofereixen aquest servei i un total de 63 professionals. En els grups d’ajuda mútua han funcionat 18 grups amb un total de 368 participants.

En l’apartat de Serveis d’Atenció Social que ofereixen les entitats hi figuren els serveis que les entitats de Junts contra el càncer faciliten als pacients i familiars per ajudar-los a resoldre els problemes quotidians més immediats i els temes pràctics a cobrir quan es diagnostica la malaltia i durant tot el procés.

Així, l’any 2015 s’han donat 494 ajuts i per un valor econòmic de 187.675€, un increment del 15% respecte l’any 2014. Pel que fa a a Pisos d’Acollida l’any 2015 s’han allotjat 327 famílies, en un total de 40 pisos, inclosos els apartaments la Casa dels Xuklis i en Orientació de Recerca de recursos externs s’han atès 445 persones, un 10% més respecte l’any 2014.

També hi ha hagut 939 persones que s’han beneficiat del préstec de material clínic (un 92,6% més respecte l’any anterior). En l’apartat d’assessorament dietètic, un total de 300 persones van rebre aquest servei, un 18% més respecte l’any 2014.

Els serveis d’assessorament legal, banc de perruques i la demanda de serveis del treballador social mostren la mateixa tendència. Aquesta augment denota la consolidació dels serveis que ofereixen les entitats i posa les bases per un procés de millora continuada que cal tenir sempre present.

En l’apartat de Teràpies Manuals destacar l’augment de beneficiaris en els serveis  de fisioteràpia a domicili amb un total de 181 beneficiaris i en el de drenatge limfàtic que ha rebut atenció per part de 252 persones.

Alhora, també, s’ha posat èmfasis en la prevenció. Cal destacar especialment el Programa Tabac que ha comptat amb 3.425 persones enfront a les 789 de l’any passat. Cal destacar que la ja consolidada festa de ‘Posa’t la Gorra’ ha comptat amb més de 50.000 participants, sobre els 30.000 de l’any passat.

En l’apartat de formació, els cursos de voluntariat continuen sent un dels pilars que enforteixen la xarxa de voluntariat oncològic. Per tant, s’ha desenvolupat una tasca enfocada clarament a millorar la formació de persones compromeses amb les tasques de voluntariat oncològic. Durant l’any 2015, es van beneficiar 373 voluntaris una xifra que supera els 258 de 2014.

Esperem continuar millorant durant l’any que ara comença i seguir treballant amb més il·lusió i energia amb què ho hem fet fins ara!

Aquí, podeu descarregar-vos el document complet de la FECEC en xifres 2015.