La FCVS premia la presidenta d’AFANOC a la Jornada ‘La dona lidera’ a Lleida

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) celebra avui, 14 de març, el Dia de la Dona Voluntària a les Terres de Lleida i ho fa amb l’organització de la Jornada ‘La dona que lidera’. A l’acte es premiarà la presidenta de l’AFANOC, Maite Montañés.

L’acte serveix per retre homenatge a tres dones presidentes d’entitats socials. “L’objectiu és reconèixer i agrair el seu compromís en llocs de representació i direcció, fonamental per al bon funcionament i esdevenir de les entitats, i refermar i enfortir el paper de les dones en tasques de lideratge”, explica el coordinador de la FCVS a Lleida, Ramon Farré.

L’acte a Lleida es fa en marc de celebracions del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març. Segons les últimes dades, el 65% de les persones voluntàries a Catalunya són dones.

Una de les guardonades d’aquest any serà Maite Montañés Blanco, presidenta de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Montañés és la delegada de l’entitat a Lleida des de l’any 2013 i des del 2017 n’és la presidenta. Les altre dones guardonades seran Maria Dolors Llonch, presidenta de l’Olivera, cooperativa de treball i d’iniciativa social de Vallbona de les Monges; i Dolors Curià, presidenta de la Creu Roja a Lleida.

Totes tres parlaran de la seva experiència en el món social i del voluntariat en una taula rodona que conduirà la periodista Anna Sàez, directora del diari Segre. L’acte es farà aquesta tarda a les 19 h a la Sala Alfred Perenya, a Lleida.

Font: Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS)