La Cooperativa Agrícola recapta 1.800 euros per a l’Oncolliga amb la venda d’embalatges de color rosa

El passat dia 5 de gener, la Cooperativa de Banyoles va fer entrega a la Fundació Oncolliga de Girona dels diners recaptats en la campanya que el passat mes de maig va tenyir de rosa els camps de les comarques gironines. La iniciativa, pionera a Catalunya, va consistir en embalar les bales de farratge amb plàstic de color rosa, color que caracteritza les campanyes del càncer de mama, enlloc dels colors verd o blanc habituals.

embalatges-rosa-cooperativa-agricola

Aquesta iniciativa es fa des de l’any 2014 en diferents països d’Europa i va ser un pagès gironí el que va donar la idea a la Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB), quan els va demanar plàstic de color rosa després de veure-ho a Irlanda. Així doncs, la Cooperativa va decidir comprar diverses bobines i fer promoció de la campanya perquè s’hi afegissin altres pagesos de les comarques gironines. Finalment, han acabat venent 400 bobines de plàstic rosa, tapant més de 10.000 bales i recaptant un total de 1.803 euros per a la Fundació Oncolliga Girona.

La gerent de la Cooperativa de Banyoles, Anabel Morales, ha fet un bon balanç de la campanya, que ha sobrepassat el límit de les comarques gironines i ha arribat fins i tot a Andorra o la Seu d’Urgell. Morales ha destacat l’esforç dels pagesos, que han accedit a pagar un petit sobrecost per la bobina “en uns moments complicats”. A més, ha anunciat que la iniciativa tindrà continuïtat aquest 2018 i l’objectiu és millorar la recaptació final, ja que l’any passat es va començar la campanya una mica tard.