La Casa dels Xuklis, 10 anys pintant futurs

Famílies de diferents orígens d’arreu del territori català, de diferents comunitats autònomes i d’altres països han rebut allotjament i atenció psicosocial integral de manera gratuïta a La Casa dels Xuklis. Un recurs fonamental que arriba al seu desè aniversari amb més de 2.000 acolliments realitzats. 

Captura de pantalla 2020-10-22 a las 12.08.22

En Marc, un nen de dotze anys i la seva mare van entrar a La Casa dels Xuklis a l’octubre del 2011. Era la primera família que va estrenar un projecte que es va fer possible gràcies al treball conjunt amb hospitals, administracions, el suport d’entitats, empreses i la complicitat de la societat civil. Des d’aleshores, el que s’ha viscut dins les seves parets ha estat dur i extraordinari, difícil i motivador, però per sobre de tot, necessari. En aquests deu anys, la casa ha vist créixer el seu equip professional per poder atendre i donar un servei de qualitat a les famílies. Una ampliació necessària que ha permès obrir delegació a Lleida i realitzar al voltant deu campanyes del Posa’t la Gorra! a l’any i que han contribuït a mantenir la gratuïtat dels serveis.

L’AFANOC ha creat un model d’entitat que li ha permès generar recursos propis per minimitzar al màxim la dependència de les administracions. Un model que ara, amb la pandèmia, corre perill.