La 4a edició de la Marxa Nòrdica a favor d’Oncolliga Girona clourà el primer congrés d’aquesta disciplina

La Fundació Oncolliga Girona i l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona celebraran el pròxim diumenge 12 de març la quarta edició de la Marxa Nòrdica solidària, que enguany tindrà un caràcter especial, ja que serà la cloenda del I Congrés de Marxa Nòrdica de l’Estat, que se celebra aquell cap de setmana a Girona i que neix de la col·laboració entre les dues entitats.

image003

El punt de sortida de la marxa nòrdica solidària serà, com en les edicions anteriors, la zona de gespa que hi ha darrera el Pavelló de Fontajau. Com a novetat, però, en aquesta quarta edició es proposen tres rutes circulars diferents de 6, 10 i 14 km. La inscripció costa 10 euros (més 2 euros en cas que es vulgui llogar els bastons) i es pot fer on line des de la web de la Fundació Oncolliga Girona o el mateix dia de la marxa, des d’una hora abans de la sortida. Els diners recaptats es destinaran en la seva totalitat a la Fundació Oncolliga Girona.

La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos i actuant de forma suau, però molt efectiva.

Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfedema. La marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfedema secundari del càncer de mama. La finalitat és evitar que es desenvolupi el limfedema i/o minimitzar-ne els danys en cas que s’arribi a produir.

Celebrar els 20 anys del naixement de la marxa nòrdica
El primer Congrés de Marxa Nòrdica de l’Estat és una iniciativa impulsada per la directora de Nordic Walking Girona, Cristina Borràs, amb la finalitat de celebrar el vintè aniversari de la marxa nòrdica i de fer un pas més per donar a conèixer aquesta disciplina i consolidar-la com una pràctica esportiva saludable a casa nostra.

El congrés inclourà diverses conferències de personalitats rellevants en l’àmbit català, espanyol i internacional, d’entre les quals destaca la del finlandès Marko Kantaneva, creador del concepte de marxa nòrdica l’any 1997. Kantaneva será també qui dirigirà la masterclass i l’escalfament previs a la sortida de la marxa nórdica solidària del diumenge al matí.