Investigadors col·laboren en projectes d’innovació per tractar el càncer

L’hospital de la Fe va acollir ahir la I jornada de Cooperació VLC-Biomed per fomentar aliances estratègiques entre investigadors i professionals de la Universitat de València (UV) i l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe amb l’objectiu de treballar en tractaments innovadors sobre el càncer, l’esclerosi i l’epilèpsia.

Projectes innovadors sobre el càncer

L’objectiu d’aquesta col·laboració és impulsar la posada en marxa de projectes que donin lloc a innovacions en l’àmbit de la salut. Més de 160 professionals han participat en aquesta iniciativa que ve precedida per l’èxit obtingut en experiències similars dutes a terme a la Universitat Politècnica de València i la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit).

Paral·lelament a la jornada s’han organitzat 95 reunions per abordar la possible col·laboració en més d’un centenar de projectes presentats durant les darreres setmanes. Aquestes iniciatives sorgeixen de problemes no resolts o de la necessitat de donar resposta a tractaments relacionats amb la salut.

Les propostes d’idees presentades en aquesta I Jornada permetran millorar el diagnòstic i el tractament de pacients d’una enorme varietat de patologies que van des del càncer o l’esclerosi múltiple a trastorns de conducta, autisme o parkinson, entre d’altres.