Fundació Kālida obrira un nou centre a Granollers

Ahir, 27 de març de 2023 la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Fundació privada Kālida van signar un Protocol de col·laboració per establir un nou Centre Kālida adjacent a l’Hospital General de Granollers, amb l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida de pacients oncològics, així com dels seus familiars, cuidadors i amics.

FsTcHfFWcAgh-nd copia

Aquest nou centre oferirà suport psicosocial integral per a les persones amb càncer i el seu entorn immediat usuàries dels serveis d’oncologia mèdica, hematologia i, properament, de radioteràpia del citat hospital tot i que estarà obert a qualsevol persona que s’hi apropi independentment d’on sigui atesa. En el marc d’aquesta col·laboració, s’ha previst edificar un Centre Kālida al costat del nou edifici de Radioteràpia de l’Hospital, actualment en construcció. En aquest espai, que serà projectat per arquitectes de reconegut prestigi i estarà dissenyat perquè sigui càlid i acollidor, complementarà els tractaments mèdics de la unitat oncològica del centre sanitari.

“Kālida va néixer amb la visió de sumar esforços amb el sistema de salut pública per contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb càncer i el seu entorn. L’acord amb l’Hospital de General de Granollers és una nova passa en aquesta direcció en permetre l’inici del desplegament de la xarxa de Centres Kālida al país”, ha explicat, Germán Castejón, president de la Fundació Kālida.

Per la seva part, el Dr. Rafael Lledó, director de l’Hospital General de Granollers, va comentar que “el Centre Kālida ens aproxima a la medicina integrativa, on la vessant sanitària es combina amb la social, tal i com passa a la vida real”, ha apuntat. També ha volgut felicitar a l’equip d’Oncohematologia “per fer-nos bons com a Hospital” i als responsables de Kālida “per confiar-nos aquest projecte que es convertirà en el refugi emocional de les persones que atenem en l’àmbit oncohematològic del nostre Centre”.

S’estima que al Centre Kālida de Granollers, un cop estigui consolidat, podrà atendre més de 10.000 visites a l’any d’unes 1.850 persones.