FECEC i Oncolliga participen el 22 a la Jornada de l’Hospital del Mar ‘El càncer una altra visió de la malaltia’

La FECEC i Oncolliga participen a una jornada sota el títol: “El càncer, una altra visió de la malaltia”. Es tracta de la propera sessió del Cicle de conferències del Centenari de l’Hospital del Mar. Una conferència alhora científica per a professionals de la salut i també divulgativa, oberta a les entitats i la població general interessada, que es farà el dilluns 22 de juny a les 16:00 a la Sala Josep Marull de l’Hospital del Mar.

cancer_targeto_5JUNY15

La FECEC i Oncolliga participen a la jornada amb la xerrada ‘El paper de les entitats i l’exemple d’Oncolliga a Barcelona’. Hi intervindran la gerent de la FECEC, Clara Rosàs,i Núria Ferrer, psicooncòloga de la Fundació Oncolliga.

El diagnòstic, el tractament, la recerca, l’atenció, la informació, l’actitud… entorn del càncer ha canviat de manera molt positiva en els últims temps. Sobre una malaltia tan àmplia i complexa hi continua havent moltes visions, però la nostra mirada se centra en aspectes essencials d’aquest canvi com són l’enfocament multidisciplinari i l’apoderament del pacient.

Les sinergies entre la recerca i l’assistència, l’èxit de l’organització de l’atenció al pacient oncològic en unitats funcionals i la importància de l’actitud activa del pacient davant la malaltia, com ara les decisions que pren respecte l’alimentació i/o com viu la salut sexual i reproductiva durant el procés oncològic, seran alguns dels temes que es tractaran.

Per a més informació consulteu el programa de la FECEC i Oncolliga.