Un dels falsos mites més estesos és el que té a veure amb la manera de cuinar els aliments durant el càncer. T’expliquem més sobre aquest fals mite dels estris, les vaixelles i les coccions a “Què i com menjar durant el càncer”.
Totes les paelles i cassoles que es venen al mercat es poden fer servir durant el tractament oncològic. Només cal vigilar que estiguin en bon estat i que no estiguin ratllades. El mateix s’aplica als envasos per emmagatzemar menjar, són segurs sempre que se segueixin les instruccions d’ús del fabricant. Pel que fa a les coccions totes són vàlides, inclòs el forn microones. Només cal fer un consum ocasional de la barbacoa o la brasa i procurar no menjar-se les parts cremades de l’aliment.
El projecte “Què i com menjar durant el càncer” és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i elaborat en col·laboració amb institucions de referència en oncologia, nutrició i recerca com la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB). Més informació en aquest enllaç.
Font: Xarxa Audiovisual Local