Falsos mites: estris, vaixelles i coccions

junts-contra-el-cancer-cuinar-els-aliments-durant-el-cancer

Un dels falsos mites més estesos és el que té a veure amb la manera de cuinar els aliments durant el càncer. T’expliquem més sobre aquest fals mite dels estris, les vaixelles i les coccions a “Què i com menjar durant el càncer”.

Totes les paelles i cassoles que es venen al mercat es poden fer servir durant el tractament oncològic. Només cal vigilar que estiguin en bon estat i que no estiguin ratllades. El mateix s’aplica als envasos per emmagatzemar menjar, són segurs sempre que se segueixin les instruccions d’ús del fabricant. Pel que fa a les coccions totes són vàlides, inclòs el forn microones. Només cal fer un consum ocasional de la barbacoa o la brasa i procurar no menjar-se les parts cremades de l’aliment.

El projecte “Què i com menjar durant el càncer” és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i elaborat en col·laboració amb institucions de referència en oncologia, nutrició i recerca com la Fundació Alícial’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB)Més informació en aquest enllaç.

Font: Xarxa Audiovisual Local