Esquiant per vèncer el càncer 

La Vall de Núria serà l’escenari el pròxim 29 de març de la primera edició de la prova solidària Oncoesquimo. L’Oncoesquimo és una cursa d’esquí de muntanya que té com a objectiu recaptar fons per ajudar als malalts de càncer de les comarques gironines i d’Osona a través de les entitats Fundació Oncolliga Girona i Osona contra el Càncer.

oncoesquimo

Es tracta d’una cursa de muntanya per equips d’entre dos i quatre membres, en la qual els participants hauran de completar un exigent recorregut de 26 km i 2.700 metres de desnivell acumulat.

La cursa es caracteritza per seguir la filosofia de la prova mare, l’Oncotrail -prova de trail running que organitza a Palafurgell l’Oncolliga Girona- en la qual els participants han de fer aportació d’un donatiu que es destina íntegrament als serveis d’atenció als malalts de càncer i els seus familiars.

En el cas d’Oncoesquimo, el donatiu mínim és de 250 euros en el cas dels equips de dos, de 375 euros pels de 3 i de 500 pels equips de quatre.

El 29 de març més de cent esquiadors prendran la sortida a les 9.00 del matí seguint el programa establert pels directors de la prova: Lluís Comet, Roger Molist i Ton Massagué.

Durant la jornada hauran de completar tres bucles que els portaran al cim del Puigmal (2.913m) en la primera volta, el Pic de Finestrelles (2.826m) en la segona volta, i al Pic de la Fossa del Gegant (2.807m) en la darrera volta.

Inscripcions a bon ritme

Les inscripcions de la prova ja estan obertes i avancen a bon ritme. Els organitzadors es mostren positius i esperençats i esperen complir l’objectiu dels 2.500€ íntegres per a  la millora de la qualitat de vida dels malalts de càncer.

Unint esforços contra el càncer

La Fundació Oncolliga de Girona treballa per ajudar als malalts de càncer i la seva familia. Acumula una llarga trajectòrita organitzant proves solidàries. Entre els seus actes destaquen l’Oncotrail, la prova de trail running que en la seva última edició, l’octubre passat, va convocar a Palafurgell un total de 2.000 participants (270 equips). La prova, de 100 quilòmetres, ha recaptat en els seus 7 anys de vida un total de 1.200.000€.

En aquesta ocasió, la Fundació Oncolliga de Girona uneix esforços amb la Unió Excursionista de Vic per portar a la Vall de Núria aquesta nova prova solidària, que espera recaptar un import superior als 2.500€ que es destinarà a parts iguals a la Fundació Oncolliga Girona i a Osona Contra el Càncer.

Més informació i inscripcions a www.oncoesquimo.cat