Els cigarrets electrònics, més segurs que els convencionals

Els cigarrets electrònics són menys tòxics i més segurs pel que fa als cigarrets convencionals, segons les conclusions d’una investigació que es publica a Annals of Internal Medicine.

noet_fumis

Científics de Cancer Research UK (UCL), al Regne Unit, han observat que les persones que van canviar els cigarrets convencionals per electrònics o teràpia de reemplaçament de nicotina (NRT, en les seves sigles en anglès) durant almenys sis mesos van registrar nivells molt més baixos de substàncies tòxiques i cancerígenes en el seu cos que els que van continuar consumint cigarrets convencionals.

Per això, els investigadors van analitzar la saliva i l’orina dels consumidors a llarg termini de cigarrets electrònics, NRT i de cigarrets normals, i van comparar l’exposició corporal a productes químics.

Els exfumadors que es van canviar als cigarrets electrònics van tenir nivells significativament més baixos de tóximos i carcinògens en comparació amb els fumadors de tabac convencional. No obstant això, aquells que van consumir cigarrets electrònics o NRT mentre continuaven fumant, no van mostrar les mateixes diferències, el que revela que es necessita un canvi complet per reduir l’exposició a les toxines.

“El nostre estudi se suma a les proves existents que demostren que els cigarrets electrònics i la NRT són molt més segurs que fumar i suggereix que hi ha un risc molt baix associat amb el seu consum a llarg termini”, ha indicat Lion Shahab, autor principal del treball , i professor al Departament d’Epidemiologia i Salut Pública de UCL.

“Hem demostrat que els nivells de substàncies químiques tòxiques en el cos produïts pels cigarrets electrònics són considerablement més baixos del que suggerit en estudis anteriors utilitzant experiments simulats, el que significa que alguns dubtes sobre la seguretat dels cigarrets electrònics poden estar equivocades”, ha subratllat.

“Els nostres resultats també suggereixen que encara que els cigarrets electrònics són més segurs, la quantitat de nicotina que proporcionen no és notablement diferent als cigarrets convencionals. Això pot ajudar a les persones a deixar de fumar del tot, bregant amb les seves ànsies d’una manera més segura “, ha afegit.

Alison Cox, codirectora de prevenció del càncer de Cancer Research UK, ha subratllat que “Entendre i comunicar els beneficis dels reemplaçaments de nicotina, com els cigarrets electrònics, és un pas important per reduir el nombre de morts relacionades amb el tabac aquí al Regne Unit “.