El Projecte Flor 2019 d’Oncolliga Lleida se centrarà en l’acompanyament i el confort

Torna la iniciativa anual d’ONCOLLIGA LLEIDA Una Flor per a un Projecte. Enguany el projecte Flor 2019 vol posar en valor la importància que té el “confort i l’acompanyament” sobre l’estat d’ànim i físic del pacient diagnosticat de càncer.

_3549931_94f97a7c

 És per això que aquest any l’entitat treballa aquest dos aspectes, i ho farà amb dues intervencions:

  • CONFORT: Adquirint 28 butaques per a la planta d’oncologia de l’hospital universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
  • ACOMPANYAMENT: Implantant cursos formatius adreçats a familiars, amics i ciutadans en general que vulguin prestar serveis de voluntariat d’acompanyament a pacients amb càncer ingressats a centres hospitalaris o residencials.

Una flor per a un projecte” és una campanya de sensibilització, i visualització de les problemàtiques i necessitats al voltant del càncer; alhora, recapta recursos econòmics per a projectes de suport als afectats i llurs familiars.

Una flor per a un projecte” fa flors de paper per a la gent. Des del 2002  n’ha fet més de 230.000 que han servit per posar sobre la taula de problemàtiques tan diferents com: el pacient terminal a domicili; el limfedema secundària a la mastectomia; les lesions premalignes a la pell i el risc de prendre el sol; el càncer infantil, etc.

L’èxit de la campanya és la seva transversalitat tant en participació de voluntaris per a fer i vendre les flors, com en la resposta positiva de tota la societat civil. Tot plegat que fa que des del 2002 més d’una seixantena de poblacions s’hi hagin inscrit, i prop de mil voluntàries fabriquin més de 16.000 flors cada any.