El projecte familiar i solidari ‘Les bates blanques’ recapta 24.000 euros en dos anys per la recerca en càncer colorectal

Aquest mes de juny ha fet dos anys de la presentació del llibre ‘Les bates blanques’, una iniciativa solidària i familiar que recull l’experiència d’un pacient de càncer de còlon i col·labora amb la recerca sobre aquesta malaltia a l’ICO i l’IGTP.

bates-blanques.jpg_2104194538

Amb motiu del segon aniversari del llançament del llibre “Les bates blanques”, Imma Folch Montori, editora del llibre, al costat dels seus fills i responsables del projecte, Anna Giribés Folch i Jordi Giribés Folch, van realitzar una entrega simbòlica del xec per un valor de 24.061,10€, que correspon al total de donacions recaptades des de l’inici del projecte a la recerca en càncer colorectal que es porta a terme a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) amb l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP). Aquest és el resultat d’una campanya de micromecenatge molt especial que va començar fa temps i ha comptat amb l’ajuda de moltes persones durant tot el camí. El xec, rebut per part de l’equip que lidera la Dra. Eva Martínez-Balibrea, ha permès complementar el salari d’una de les seves investigadores pre-doctorals i l’adquisició d’equips informàtics.

D’on sorgeix aquest projecte?

El projecte neix d’un regal que realitza Xavier Giribés i Sala, diagnosticat amb càncer de còlon en 2009, a la seva esposa Imma. En 2014, ell decideix regalar-li els escrits de tota la seva vida, incloent els anys del seu procés oncològic en l’últim capítol titulat “Les bates blanques”. Des d’aquest moment, el Xavier i l’Imma comencen a treballar junts en les primeres correccions i l’edició del llibre. El Xavier no només volia compartir la seva pròpia experiència, el dia a dia de conviure amb el càncer, l’evolució de la malaltia i adaptació a aquesta nova vida, sinó que també volia que el llibre es convertís en una eina de captació de fons per la recerca d’aquest tipus de càncer.

El 18 de juny va fer dos anys de la presentació del llibre i en fa més de dos que es tira endavant aquesta campanya solidària iniciada per Xavier Giribés i Sala. A partir de la seva idea i amb la col·laboració de la seva família, amics, persones de diferents cercles i empreses col·laboradores, la recerca continua endavant amb l’objectiu de millorar la supervivència i qualitat de vida dels pacients diagnosticats amb càncer colorectal.

La història del Xavier és un exemple de les múltiples formes en què es pot ajudar amb la recerca i la salut dels pacients. Si vols conèixer més sobre el llibre i on trobar-lo visita www.lesbatesblanques.cat A més, pots ajudar a divulgar el projecte, seguint a @lesbatesblanques a Instagram i compartint les publicacions.