El pallasso hospitalari d’AFANOC: Riure per viure

L’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) proposa per al 29 i 30 de setembre el curs ‘Riure per viure,l’humor del clown com a eines de comunicació’. L’objectiu principal és perdre el sentit del ridícul i utilitzar l’ humor com a vehicle de comunicació.

image002

Està destinat a persones voluntàries. La formació està impartida per la Sandra Aurora, pallassa hospitalària d’AFANOC present a la planta d’oncologia i hematologia pediàtriques de l’Hospital Maternoinfantil Vall Hebron. En aquesta formació la persona voluntària aprendrà eines relacionades amb el món del clown i la comunicació no verbal que li permetran tenir més tècniques en el seu dia a dia.

Des d’AFANOC, pensen que es pot ajudar al desenvolupament del nen a partir d’activitats d’oci; que les tècniques pròpies del clown són ideals per adquirir eines per a fomentar la diversió i la creativitat.

Es tracta d’un curs bàsic de clown, amb la idea de treballar, a través del joc, la improvisació. Es realitzen diferents dinàmiques amb l’objectiu de trencar el gel i desinhibir-se, eines que el voluntari/a pot utilitzar per iniciar els contactes amb els nens i nenes, sempre tenint present que es treballa en el medi hospitalari.