El Grup Àgata deixa de donar servei

Benvolguts/es, difícil és en aquest moment escriure però més difícil serà no fer-ho. Hem reflexionat molt sobre el moment actual i com continuar. La decisió ha costat molt de prendre però era el que s’havia de fer.

Captura de pantalla 2020-11-10 a las 11.36.05

Aquesta pandèmia en la que ens hem trobat totes, ens ha canviat. I ha canviat la societat i la manera de relacionar-nos. Ens ha fet veure que hi ha altres maneres de fer i que no són millors ni pitjors sinó diferents. Cal aprendre a viure d’una altra manera.

De totes és sabut que GRUP ÀGATA és una entitat pionera i de referència en càncer de mama amb 25 anys d’experiència i que fa ser fundada per un grup de dones que veien mancances en l’atenció que donaven els hospitals, que hi havia coses que no s’oferien, que no s’explicaven.

Això també ha canviat. Tenim molta informació, de tota mena, que ens ofereixen oncòlegs, cirurgians, radioterapeutes, infermeres gestores de casos, les associacions que han sortit dins dels propis hospitals i tenim internet que tot i que a vegades no és fiable, si que hi trobem de tot.

Una associació també amb 25 anys d’experiència, TAMAIA, feia una profunda reflexió i parlava d’intempèrie. Una intempèrie que ens fa vulnerables. Una intempèrie administrativa. Una intempèrie material. Una intempèrie econòmica. Tot això les va decidir a dissoldre l’entitat.

Aquesta intempèrie fa que la continuïtat de les entitats, amb tota la riquesa que implica, no és viable en condicions dignes.

Cal temps perquè la societat torni, però som conscients que tornarà amb una nova normalitat on les associacions no hi tenen cabuda de la manera que les coneixem avui.

Ha arribat el moment d’acomiadar-nos no sense sentir una profunda tristesa.

I no oblidem a totes aquelles dones que es van quedar pel camí. Amb elles també vàrem aprendre que la vulnerabilitat hi és present dia a dia.

Gràcies, moltíssimes gràcies per acompanyar-nos durant tots aquests anys, sense vosaltres, GRUP ÀGATA no hauria estat possible. Ens quedem amb TOT el que hem après, hem compartit, hem ofert.

Fins a sempre !!!