El Congrés SEOM 2022 aplega més de 1.600 oncòlegs per parlar de les darreres novetats en càncer

La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) clausura demà el seu Congrés SEOM 2022 que té lloc del 18 al 21 d’octubre a Madrid on més de 1.600 oncòlegs mèdics repassen les novetats terapèutiques de diferents tumors en el seu afany per “encerclar” al càncer, atès el lema triat enguany.

Captura de pantalla 2022-10-20 102340

El congrés d’enguany, que torna a ser presencial,  273 ponents juntament amb tots els assistents, analitzen les últimes novetats diagnòstiques i terapèutiques de diferents tipus de càncer: mama, pulmó, digestius, ginecològics, genitourinaris, melanoma, sarcomes, limfomes, cap i coll, tiroides, endocrins i tumors del sistema nerviós central, sense oblidar l’Oncologia de precisió guiada per biomarcadores genòmics, juntament amb aspectes més transversals com la immunoteràpia, les cures contínues, la prevenció, l’oncogeriatria, la bioètica, la trombosi i el càncer hereditari.

En el Congrés SEOM 2022 hi ha 58 sessions científiques, 1 sessió presidencial, 1 jornada per a pacients (Diàlegs SEOM), sessions especials per als coordinadors de recerca clínica (CICOM), 22 simposis satèl·lits i cafès amb l’expert, 23 Premis (12 comunicacions, 4 PuBLIbeCas, 2 comunicacions CICOM, 2 rotació externa CICOM i 3 casos clínics). Tot això conflueix amb presentacions de comunicacions orals, discussió de pòsters, sessions de formació MIR, debat de Dones en Oncologia, noves tecnologies, una sessió motivacional per a viure i sobreviure al dia a dia, i es recull l’experiència personal del que significa ser mèdic i pacient, els reptes de la carrera professional, la nova visió del càncer a Europa. En total, s’han rebut 525 comunicacions.

En la sessió Presidencial van participar el Dr. Josep Tabernero, cap d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, qui va abordar la nova visió del càncer a Europa; la Dra. Marina Garassino, de la Secció d’Hematologia/Oncologia del Departament de Medicina de la Universitat de Chicago, que va parlar de com aconseguir una carrera professional reeixida; i el Dr. Jesús Corral, de l’Hospital Universitari de Jerez de la Frontera de Cadis, encarregat de la ponència titulada “Soc oncòleg, soc pacient”, qui va parlar en primera persona com a oncòleg i pacient sobre la necessitat de transformar a l’especialitat d’Oncologia Mèdica, avui dia, convertida en paradigma de la medicina personalitzada, en exemple també de la medicina humanitzada.

Al SEOM 2022 també tenen el seu espai els pacients i el divendres al matí se celebren els clàssics Diàlegs SEOM, que en aquesta ocasió celebren la seva onzena edició amb quatre temes de gran importància: Medicina de precisió: nous dissenys d’assajos clínics, Com tornar a la vida laboral?, Vacunes i càncer i Exercici físic, un gran aliat abans, durant i després del càncer.