El Carter Reial i els seus patges visiten a casa els nens amb malalties greus de la mà de la Fundació Villavecchia

Molts nens i nenes no poden assistir a la Cavalcada dels Reis d’Orient a causa de la malaltia que pateixen. Per això, des de l’any 2016, la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia facilita que una comitiva formada pel Carter Reial i els seus patges visiti les famílies que més ho necessiten en les dates prèvies a la Nit de Reis.

No només recull les cartes per fer-les arribar als Reis d’Orient, sinó que deixa alguns obsequis i fa entrega d’una carta personalitzada escrita a mà per Ses Majestats.

Els domicilis que ha visitat el Carter Reial són els dels nens i nenes atesos en algun dels cinc hospitals pediàtrics amb els quals col·labora la Fundació: Sant Pau, Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron, Germans Trias i Parc Taulí. Per dur a terme aquesta activitat, ha estat imprescindible el suport de l’equip de voluntariat de l’entitat, que fa possible que la màgia, els somriures i la il·lusió tornin a les llars que més ho necessiten.

L’any passat, en plena pandèmia de la Covid-19, es va haver de reconvertir les visites en videotrucades molt especials. Enguany s’han pogut reprendre les visites presencials entre el dimarts 3 i el dimecres 4 de gener, amb 8 rutes per diverses poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona. La comitiva també visita els infants ingressats a l’Hospital de Sant Pau, i el Carter Reial fa videotrucades amb els nens i nenes de poblacions més allunyades o que, per prescripció mèdica, no poden rebre visites.