El Carter Reial i els seus patges tornen a casa dels infants amb malalties greus de la mà de la Fundació Villavecchia

Són molts els nens i nenes que no poden assistir a la Cavalcada dels Reis d’Orient perquè han estat diagnosticats de càncer o pateixen alguna altra malaltia que limita la seva vida. És per això que, des de l’any 2016, la Fundació Villavecchia facilita que una comitiva formada pel Carter Reial i els seus patges visiti les famílies que més ho necessiten en les dates prèvies a la Nit de Reis.

Aquesta comitiva no només recull les cartes per fer-les arribar als Reis d’Orient, sinó que deixa alguns obsequis, com la xocolata solidària de la Fundació, i fa entrega d’una carta personalitzada escrita per Ses Majestats.

Els domicilis que visita el Carter Reial són els dels nens i nenes atesos en algun dels cinc hospitals pediàtrics amb els quals col·labora la Fundació Villavecchia: Sant Pau, Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron, Germans Trias i Parc Taulí. Per dur a terme aquesta activitat, és imprescindible el suport de l’equip de voluntariat de la Fundació, que fa possible que la màgia, els somriures i la il·lusió tornin a les llars que més ho necessiten.

L’any 2023, es van reprendre les visites presencials després de la pandèmia. Aquest 2024, entre els dies 3 i 4 de gener, el Carter Reial i els seus patges realitzen 8 rutes per diverses poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona i el Vallès. A més, el Carter Reial fan videotrucades amb els nens i nenes de poblacions més allunyades o que, per prescripció mèdica, no poden rebre visites. 

La Fundació Villavecchia també acompanyarà els tres Reis d’Orient a l’Hospital de Sant Pau el matí del 6 de gener, perquè puguin visitar els infants hospitalitzats i  deixar-los petits regals. Abans de Nadal, la mateixa entitat es va encarregar d’organitzar l’arribada del Pare Noel als hospitals Germans Trias i Pujol (Badalona) i Sant Pau (Barcelona).

Font: F.E. Villavecchia